Tiltalt for rocker-drab overfaldet med stol i retssal

Drama i retssalen i Glostrup, hvor drabssag mod Satudarah-rocker finder sted.

Det er usædvanlig sag om mishandling, drab og usømmelig omgang med lig, der mandag bliver genoptaget i retten i Glostrup.

En sag om drabet på Satudarah-rockeren Kevin Andersen, der blev dræbt 29. august 2016 i en lejlighed i Ballerup, hvorefter han blev fundet parteret og gemt bort i Ikeaposer og kufferter i et nærliggende skovområde.

Men mens dommere og nævninger var ved at finde deres pladser, og alle i retten stod op - sprang en ung, korthåret mand frem fra den bagerste del af retslokalet. 

Politi i aktion

- Fucking bøsse, skreg han, mens han kastede en mørkeblå træstol med metalben efter den tiltalte Darko P.

Et kort sekund stivnede de fleste tilstedeværende i retten - inden tungt bevæbnet politi og fire fem betjente kastede sig over manden og fik ham lagt ned på gulvet lige foran dommerne.

- Vi tager ham ud, sagde de andre betjente, der i mellemtiden holdt fat i den tiltalte Darko P.

Efter han var ført ud og overfaldsmanden havde ligget et minuts tid på gulvet, blev også han ført bort. En mørkhåret mand med helt kort hår, sort jakke og et sammenbidt udtryk i ansigtet. 

Efter dommerne igen er på plads bliver der på opfordring af anklager og forsvarer afsagt kendelse om, at alle registrerede bandemedlemmer skal forlade retssalen.

I første omgang også den dræbte Kevin Andersens bror, der dog efterfølgende får lov til at sætte sig tilbage til de øvrige familiemedlemmer.

Forhøret genoptages.

- Darko, jeg kan sige, at det på ingen måde er i orden, uanset hvad du er tiltalt for. Jeg håber, at du ikke er kommet til skade, siger specialanklager Morten Frederiksen, da roen er genoprettet i retssalen, og den tiltalte har sat sig på vidnepladsen i midten af lokalet.

- Jeg klarer mig, siger Darko P, der er i nærheden af to meter høj og iført et par jeans af mærket Armani og en lys trøje.

Da retssagen begyndte fredag, blev han krydsforhørt i mere end tre timer om drabet - nu fortsætter spørgsmålene.

Den tiltalte bliver spurgt ind til et par hak af knive, der har ramt et sted i væggen. Hvordan det hænger sammen med slagsmålet, hvor han dræbte Kevin Andersen med slag med en stegepande på kroppen og i hovedet og 46 snit eller stik med en kniv i hovedet.

Darko P trækker på skuldrene. Han er ikke sikker på, om ikke mærkerne i væggen var der i forvejen. Også selvom der var blod over dem. For der var blod alle steder.

- Jeg fandt blod i ovnen, jeg fandt blod i skuffen. Det fløj rundt, siger Darko P.

Kevin Andersens ven var i fem dage efter drabet låst ude på badeværelset, efter Darko P havde såret ham og tvunget ham til at partere Kevin Andersen.

- Han har fået mad, han har fået pizza. Jeg har stegt bøffer til manden, siger den tiltalte til anklageren.

Hævder, han var alene

Han fastholder, at han sagde til vennen K, at han ikke ville slå ham ihjel. Men jo, han stod da med en kniv i hånden, når han gik ud til fangen på badeværelset. Og han bankede på hoveddøren og talte højt serbisk, så han skulle tro, at der var andre mennesker i lejligheden. 

Men Darko P nægter igen og igen, at der var andre personer involveret i drabet og det efterfølgende oprydningsarbejde. Selvom anklageren bliver ved med at bore i detaljerne - og selvom K selv har forklaret til politiet, at tre hætteklædte mænd dukkede op, talte fremmedsprog og kørte rundt med ham, da han blev tvunget til at smide Ikea-poser og kufferter med Kevin Andersen og flere køkkenredskaber i skoven.

Han mener også, at K fik en madras ud på badeværelset, at han fik "juice eller Rynkeby" at drikke - og at han havde tøj til at holde varmen.

En smule grov...

Anklageren siger, at K selv har sagt, at han ikke rigtigt fik noget at spise. At der var noget med en bøf, som han ikke ville spise.

- Grunden til, at han ikke ville spise, var, at han ikke havde det godt. Han sagde noget med, at det var sårene i mundvigene, siger Darko P, der blandt andet havde stukket K to gange i nakken - og skåret ham hen over munden, så han havde et par centimeter lange sår i hver mundvig.

- Jeg har da også nok været en smule grov overfor ham. Da jeg tager fat i ham med kniven, det ved jeg da godt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg har gjort så mange ting. Jeg sidder her, jeg skal straffes, siger Darko P, der nu også taler med armene.

Sluppet fri i Farum

Drabet på Kevin Andersen fandt sted den sidste mandag i august 2016 - om lørdagen blev vennen K sluppet fri. Ikke i Nærum, hvor K boede - men på stationen i Farum.

- Jo, der var måske en risiko ved at  køre til Nærum, siger Darko P. Han har fortalt, at han var begyndt at få paranoia - han var overbevist om, at rockerne ville komme efter ham.

Og så ville han vinde tid.

- Jeg skulle have tid til at sige farvel til min familie. Uden at de ved, at det var et farvel, siger Darko P.

Han kørte forbi sin svigermor, hvor han havde beordret sin gravide hustru og børn til at opholde sig. Han kyssede sine tre børn - han vidste ikke, om det var sidste gang, han så dem.

Til sidst kørte han K til stationen i Farum. Satte ham fri og gav ham penge til den offentlige transport. Fik ham til at love, at han ville tage toget hjem, så det tog lidt tid. Så han selv fik lidt tid.

Men inden da gik han ud af bilen og gav K et kram. Det var noget, K bad om, fordi han var lettet, hævder Darko P.

- Jeg indrømmer, jeg grinte lidt af det. Men jeg gav manden et kram, siger Darko P, der nu slår så meget ud med de lange arme, at de når ud over bordet på begge sider.

Trusler på livet?

Anklageren læser op fra et tidligere forhør, hvor K forklarede om krammet.

- "Darko tog vidnet ind til sig og sagde, at hvis han gik til politiet, så ville han komme efter ham", læser anklageren.

Darko P afviser igen. Han fastholder, at opgøret handlede om en spillegæld, at han har spillet kort, at han havde et problem. Anklageren kommer med et andet muligt motiv:

- Du har ikke sagt til K, at grunden til, at Kevin skulle slås ihjel, det var, at du havde en ven, der var slået ihjel?

- Nej, det har jeg ikke! Det er den største løgn, jeg nogensinde har hørt, siger Darko P.

Men jo, han kender flere, der er blevet dræbt.

Til sidst meldte han sig selv til politiet på Station City i København.

- Lige pludselig - 20 timer efter, at du er anholdt, så brænder K's bil? Hvordan kan det være?, vil anklageren vide.

- Jeg har intet med den bil at gøre. Jeg giver K nøglerne, siger Darko P, der dermed igen afviser, at andre personer skulle have noget med drabet at gøre

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Tip fra borger førte til beslaglæggelse af skunkgartneri

Tre 16-årige kører galt i Værløse.

Tre 16-årige kørte galt i nat: Føreren havde sprit i blodet og kørte i sin mors bil

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere