Tidligere læge og hospitalsdirektør sidder nu bag kassen i Irma

Flemming Rosleff er nomineret som 'Årets Kassedame 2019'.

Det er de færreste kassedamer, der er uddannet læge og har et langt arbejdsliv som direktør bag sig. Men det har Flemming Rosleff på 74 år.

Han har været kassemedarbejder i Irma på Godthåbsvej i København i næsten syv år, men før det var han hospitalsdirektør på Privathospitalet Hamlet. 

Nu er han nomineret til prisen som 'årets kassedame', der uddeles af ugebladet Hjemmet.

Ligheder mellem Irma og hospitalet

Når han står bag kassen, gør han gerne noget ekstra for at give kunderne en god oplevelse. Æggebakken får en elastik omkring, bæreposen bliver åbnet, børnene får en figenstang, og den lange bon bliver foldet sammen, så den kan være i pungen.

Og så gør han en dyd ud af at lære kunderne at kende, så han kan spørge ind til deres hverdag og give gode råd om både mad, vin og sundhedsmæssige skavanker. Han kalder sit forhold til kunderne 'familiært', og de deler både sørgelige nyheder om sygdom og gode oplevelser.

Selvom der er langt fra ledelsesgangen på hospitalet til kasseapparatet i Irma, kan han alligevel bruge noget af sin erfaring, når han betjener kunderne.

 
 
Foto: Hjemmet, Egmont Publishing

- Jeg har altid været interesseret i, hvordan man leverer bedst mulig service. Og der er nogle grundelementer, der er de samme. Nemlig at man sætter sig i kundens og patientens sted og forsøger at hjælpe så godt som muligt, siger han.

Service har også været en del af hans karriere i sundhedsvæsenet. Han har blandt andet være med til at udvikle et redskab til at måle patienternes tilfredshed med servicen på hospitalerne i 1990'erne.

Mønsterbryder

Flemming Rosleff stoppede som hospitalsdirektør i 2004, men en klassisk pensionisttilværelse helt uden at arbejde er slet ikke noget for ham. En dag gik han forbi et skilt foran Irma, hvor der stod, at de søgte ældre medarbejdere. Det vækkede Flemming Rosleffs nysgerrighed, og han gik ind i butikken og spurgte, hvad de søgte.

- Så tænkte jeg, at det kunne da være meget sjovt at prøve. Jeg har haft et langt arbejdsliv, og jeg vil gerne bruge mine erfaringer og interesser til noget, siger Flemming Rosleff.

Ved siden af Irma-jobbet har han en lægefaglig konsulentvirksomhed, og han arbejder med diabetesforebyggelse i det lokale fitnesscenter, hvor han også er fitnessinstruktør.

Venner og familie blev lidt forundrede, da han kom og fortalte, at han skulle være kassedame. Men han beskriver sig selv som familiens mønsterbryder, fordi han blandt andet var den første læge til at blive hospitalsdirektør.

- Så nu bryder jeg bare et nyt mønster, siger han.

Prestige og fordomme

Som hospitalsdirektør var han vant til at træffe vanskelige beslutninger og bestemme over andre. Men status og prestige betyder ikke længere noget for den pensionerede læge.

- Jeg har haft status og prestige nok i min tilværelse. Tidligere i min karriere fik jeg et sus af at få mere prestige, indflydelse og bestemmeret. Men det betyder overhovedet ikke noget for mig længere, siger han.

Det rør ham ikke, at nogle måske tænker, at han ’har taget et skridt nedad rangstigen.’

- Nogle har måske fordomme og tænker, hvorfor jeg har taget en lang universitetsuddannelse for at stå der og spilde tiden. Men jeg har aftjent min værnepligt, siger han og fortsætter:

- Fordommen om, at kassedamer kun sidder der, fordi de er pisket til det og ikke kan finde andet, er gammeldags og holder ikke vand, siger han.

Konkurrencen 'årets kassedame' afholdes hvert år af ugebladet Hjemmet, og i år er der fem nominerede til titlen. Vinderen bliver fundet i midten af april.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere