Tennisstjerne i støbeskeen: Clara Tauson er europamester for juniorer

Den danske tenniskomet slog i finalen polske Maja Chwalinska, der ligger 300 pladser højere på verdensranglisten end danskeren.

15-årige Clara Tauson fra Gentofte er ny europamester U18-spillere, selvom hun egentlig er for ung til at stille op. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

15-årige Clara Tauson tog søndag en ny stor skalp, da hun vandt EM-finalen for U18-spillere ved de europæiske mesterskaber for juniorer i Schweiz.

I finalen mødte hun den 16-årige Maja Chwalinska fra Polen, der som nummer 407 på verdensranglisten er placeret over 300 pladser højere end Tauson.

Det danske stortalent tog sejren i to sæt med cifrene 6-3, 6-3.

Clara Tauson var den yngste spiller i U18-rækken og den eneste spiller født i år 2002. Derfor skulle hun ifølge tennisavisen.dk have dispensation for overhovedet at spille med i stedet for i U16-rækken.

Sejren var Clara Tausons femte i ITF-regi for juniorer. ITF rangerer under den store WTA Tour, hvor hun stadig har sin debut til gode. Hun har vundet én seniorturnering under ITF.

Læs også Brugt cykeltøj fra professionelle sælger stort

Jævnbyrdig start

Clara Tauson træner i Hellerup. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

Danskeren startede med at serve og kom foran med 1-0, og generelt i kampens første partier havde danskeren lettere ved at sikre sig partierne i egen serv end modstanderen.

Tauson tvang Chwalinska ud i længere forsvar i hendes servepartier, men alligevel fulgtes spillerne ad på scoretavlen til 3-3.

Først ved stillingen 4-3 lykkedes det Tauson at bryde modstanderens serv, og i det efterfølgende parti servede hun sikkert sættet hjem.

Blev kun brudt én gang

De tre vundne partier i træk blev til fem i træk, da Clara Tauson startede andet sæt med at bryde Chwalinskas serv og derefter holdt serv til stillingen 2-0.

Polakken kom på tavlen, men efter et nyt servegennembrud og to servepartier i egen favør kom Tauson foran med 5-1. På det tidspunkt havde hun vundet otte ud af ni partier.

Danskeren oplevede for første gang lidt problemer, da kampen skulle lukkes og titlen sikres.

I et jævnbyrdigt parti lykkedes det Chwalinska at holde sin serv og dermed holde sig inde i kampen, og efterfølgende blev Tauson for første gang i kampen brudt, så polakken reducerede til 5-3.

Problemerne var dog kortvarige, da Tauson i Chwalinskas tilspillede sig tre matchbolde. Nummer to blev udnyttet, og dermed kunne Clara Tauson kaster sin ketcher op i luften og juble over titlen som europamester for U18-spillere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik