Tennisstjerne i støbeskeen: Clara Tauson er europamester for juniorer

Den danske tenniskomet slog i finalen polske Maja Chwalinska, der ligger 300 pladser højere på verdensranglisten end danskeren.

15-årige Clara Tauson tog søndag en ny stor skalp, da hun vandt EM-finalen for U18-spillere ved de europæiske mesterskaber for juniorer i Schweiz.

I finalen mødte hun den 16-årige Maja Chwalinska fra Polen, der som nummer 407 på verdensranglisten er placeret over 300 pladser højere end Tauson.

Det danske stortalent tog sejren i to sæt med cifrene 6-3, 6-3.

Clara Tauson var den yngste spiller i U18-rækken og den eneste spiller født i år 2002. Derfor skulle hun ifølge tennisavisen.dk have dispensation for overhovedet at spille med i stedet for i U16-rækken.

Sejren var Clara Tausons femte i ITF-regi for juniorer. ITF rangerer under den store WTA Tour, hvor hun stadig har sin debut til gode. Hun har vundet én seniorturnering under ITF.

Jævnbyrdig start

Clara Tauson træner i Hellerup.
Clara Tauson træner i Hellerup.
Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

Danskeren startede med at serve og kom foran med 1-0, og generelt i kampens første partier havde danskeren lettere ved at sikre sig partierne i egen serv end modstanderen.

Tauson tvang Chwalinska ud i længere forsvar i hendes servepartier, men alligevel fulgtes spillerne ad på scoretavlen til 3-3.

Først ved stillingen 4-3 lykkedes det Tauson at bryde modstanderens serv, og i det efterfølgende parti servede hun sikkert sættet hjem.

Blev kun brudt én gang

De tre vundne partier i træk blev til fem i træk, da Clara Tauson startede andet sæt med at bryde Chwalinskas serv og derefter holdt serv til stillingen 2-0.

Polakken kom på tavlen, men efter et nyt servegennembrud og to servepartier i egen favør kom Tauson foran med 5-1. På det tidspunkt havde hun vundet otte ud af ni partier.

Danskeren oplevede for første gang lidt problemer, da kampen skulle lukkes og titlen sikres.

I et jævnbyrdigt parti lykkedes det Chwalinska at holde sin serv og dermed holde sig inde i kampen, og efterfølgende blev Tauson for første gang i kampen brudt, så polakken reducerede til 5-3.

Problemerne var dog kortvarige, da Tauson i Chwalinskas tilspillede sig tre matchbolde. Nummer to blev udnyttet, og dermed kunne Clara Tauson kaster sin ketcher op i luften og juble over titlen som europamester for U18-spillere.