Sygeplejerske troede ikke på, at femårig pige kunne reddes - forsøgte alligevel

En 21-årig mand står ved Retten i Frederiksberg anklaget for uagtsommanddrab under særligt skærpende omstændigheder.

En tidligere sygeplejerskes opkald til alarmcentralen kom mandag i fokus i retssagen mod en 21-årig mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab på en femårig pige.

Sygeplejersken var blandt de første på ulykkesstedet, da en i dag 21-årig mand kørte den lille pige ihjel på Peter Bangs Vej i København 28. oktober 2020. Et forhold, som den 21-årige erkendte fra retssagens begyndelse.

Inden afspilningen af opkaldet til alarmcentralen begrundede anklageren det med, at det var relevant i forhold til at slå fast, at den 21-årige flygtede fra stedet.

Alarmopkaldet blev afspillet over et højtaleranlæg i Retten på Frederiksberg.

- Det skal gå stærkt, kunne man blandt andet høre den tidligere sygeplejerske sige på afspilningen.

I opkaldet fortalte hun også, at den femårige pige ikke trak vejret. Imens kunne man på optagelsen høre en stemme hulke i baggrunden.

- Hvad er det, jeg hører i baggrunden?, blev sygeplejersken spurgt af alarmoperatøren.

- Det er moren, svarede sygeplejersken.

Sygeplejersken forsøgte, mens hun talte i telefon, at genoplive denne helt unge pige. Men under opkaldet gjorde hun det også klart, at hun ikke troede på, at der var noget at gøre.

Mens sygeplejersken forsøgte genoplivning, fortalte hendes mand, at føreren af bilen, den 21-årige tiltalte mand, var stukket af.

- Chaufføren er stukket af, konstaterede han.

Pigen var død, da politiet ankom

Da politiet ankom til stedet klokken 16.10 var en ambulance allerede fremme, men pigen var ikke til at redde. Hun blev erklæret død. Og chaufføren var rigtig nok væk.

I retten gjorde anklageren det klart, at der efter ulykken blev brugt rigtig mange politiressourcer på at fange den 21-årige, men uden det store held.

Først dagen efter ulykken, 29. oktober, blev han pågrebet, da en patrulje helt tilfældigt så ham stå på et gadehjørne og ryge en cigaret med en kammerat.

Kvinde forsøgte livreddende førstehjælp, men den 5-årige pige var død
Foto: Albert Schmidt Møller / TV 2

Havde taget lattergas før ulykken

Den 21-årige er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have kørt bil, mens han var påvirket af kokain og lattergas.

Under retsmødet mandag formiddag gjorde anklageren en del ud af, at der var fundet en stor, blå lattergaspatron få meter fra ulykkesstedet. Politiets teknikere har fundet den 21-åriges dna på flasken.

Den 21-årig erkendte i retten, at han havde taget lattergas i timerne forud for ulykken.

Ulykken på Peter Bangs Vej er langt fra den eneste anklage, som han står overfor.

I alt er han tiltalt for 35 forhold. Blandt andet en anden trafikulykke i 2019, narkohandel og for at være i besiddelse af falske pengesedler.

Retssagen er sat til at vare otte dage.