Sygeplejerske i retten for voldtægt af patient

En kvinde siger, at hun blev voldtaget, mens hun var indlagt på Rigshospitalets akutafdeling efter en af sidste års store julefrokostdage.

En tidlig lørdag morgen blev en kvinde voldtaget på Rigshospitalet i København.

Det er anklagemyndighedens påstand, når en nu 33-årig mandlig sygeplejerske torsdag fremstilles i Københavns Byret tiltalt for at have forgrebet sig på en kvinde, der befandt sig på hospitalets akutmodtagelse.

Ifølge anklageskriftet skal overgrebet have fundet sted den 9. december 2017 omkring klokken 04.50, hvor kvinden først blev befølt med hænder og fingre, inden den tiltalte begik fuldbyrdet voldtægt. 

Stærkt beruset

Kvinden var ifølge anklageskriftet påvirket af spiritus og søvn i en grad, så hun var ude af stand til at modsætte sig sygeplejerskens forskellige befølinger og overgreb - ligesom hun lå i aflåst sideleje og også derfor havde svært ved at modsætte sig det, hun blev udsat for.

Den mandlige sygeplejerske er tiltalt for at have udnyttet sin stilling som sygeplejerske til at have voldtaget kvinden samt for at have skaffet sig andet seksuelt forhold end samleje med hende, og Københavns Politi har derfor efterforsket, om han kan have begået overgreb mod andre kvinder.

- Det har vi undersøgt, og der er ikke noget, der tyder på det, siger anklager Søren Harbo fra Københavns Politi. 

 Anholdt kort efter

Ifølge anklageren lå kvinden på en flersengsstue sammen med andre patienter - men det var kvinden selv, der anmeldte de påståede overgreb.

- Der er ikke indkaldt andre patienter som vidner, men en sygeplejerske og en politibetjent, der var på stedet i anden anledning, skal afgive forklaring, siger Søren Harbo.

Den 33-årige mand har siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt kort efter kvindens alarm, og ifølge politiets oplysninger indgår dna-materiale, der er sikret fra manden, ligeledes i bevisførelsen.

- Vi har også nedlagt påstand om, at han frakendes retten til at virke som sygeplejerske, siger Søren Harbo.

Skærpende omstændighed

Udgangspunktet for det, den 33-årige mand er tiltalt for, er ifølge anklageren et år og to måneders fængsel.

- Men det er klart, at vi ser mere alvorligt på sagen, fordi der er tale om en sygeplejerske, der er tiltalt for at voldtage en patient, siger Søren Harbo.

Det er ikke klart, hvordan manden forholder sig til den konkrete tiltale, men i forbindelse med varetægtsfængslingen nægtede han voldtægt men tilstod blufærdighedskrænkelse. 

Bestyrket mistanke

Efter grundlovsforhøret, der blev afholdt bag lukkede døre, valgte dommeren at varetægtsfængsle den 33-årige på baggrund af en "særligt bestyrket mistanke".

- Det betyder, at dommeren var tæt på at være overbevist om, at det, der kom frem under grundlovsforhøret, vil kunne føre til en domfældelse, siger Søren Harbo.

Der er afsat to retsdage til sagen, og det forventes, at der afsiges dom fredag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere