Suveræne Holger Rune vinder French Open for juniorer

Danske Holger Rune har vundet årets anden Grand Slam-turnering, French Open. Det er første gang i 20 år, en dansk herresingle vinder en Grand Slam.

16-årige Holger Rune, der til daglig træner i Hellerup Idrætsklub, måtte finde lidt ekstra kræfter frem i finalen, men efter kampen blev suspenderet på grund af regn, kom danskeren stærkt tilbage og var suveræn i tredje sæt.

Holger Rune - Toby Alex Kodat: 6-3, 6-7 (5-7), 6-0

  • Rune var seedet som nummer syv - Kodat var ikke seedet
  • Det er Danmarks første Grand Slam-sejr i herresingle siden 1999
  • Sejren er den hidtil største triumf i Runes karriere
  • Titlen sender sender Rune op som nummer to på juniorranglisten, hvor spillerne kan være op til to år ældre end ham selv

Holger Rune startede med at tabe det første parti i kampen, men vågnede derefter op til dåd som en nutidig Holger Danske, og i løbet af kort tid var 0-1 vendt til 4-1. Rune spillede bedre end sin amerikanske modstander, og flere gange viste danskeren en større vilje til at kæmpe for hver eneste bold.

Det var blandt andet tydeligt, da han midt i sættet løb en bold op og slog den tilbage over nettet ved at svinge ketsjeren mellem sine ben. Comebacket i duellen overraskede tilsyneladende Kodat så meget, at han endte med at slå en ganske let bold i nettet.

Med både det spillemæssige og det mentale overtag vandt Holger Rune ganske fortjent sættet med de sikre cifre 6-3.

Missede flere matchbolde

Andet sæt blev en mere lige duel, selvom Holger Rune også her var i front det meste af tiden. Danskeren førte med 4-2 og 5-3, inden han omsider kæmpede sig til en matchbold ved stillingen 5-4. Desværre for Rune blev både hans første og anden matchbold forpurret, inden Kodat udlignede til 5-5.

I sættets 11. parti missede Rune tre breakbolde, inden det lykkedes ham at bringe sig på 6-5 og dermed sikre muligheden for at serve sejren i hus. Men også den mulighed gik til spilde. Rune vandt kun én duel i partiet, hvor en dobbeltfejl var med til at sende sættet ud i tiebreak.

Og her var det amerikaneren, der var stærkest. Kodats tiebreak-sejr sendte samtidig kampen ud i et tredje sæt, lige inden regnen begyndte at vælte ned i Paris. Uvejret var så slemt, at både spillere og tilskuere straks forlod banen.

En lille times tid efter spillet blev afbrudt, gik de to spillere på banen igen. Og her stod det klart, at det var danskeren, der havde udnyttet pausen bedst.

Holger Rune brød sin modstander samt forsvarede sin egen serv, og det betød, at han hurtigt kom foran med 4-0. I sættets tredje parti måtte danskeren kæmpe mere for pointene, men endte også med at komme foran med 5-0. Og herefter skulle danskerne ikke bruge mange bolde, før han vandt turneringen.

Historisk resultat

Holger Rune er den første danske herresinglespiller, der vinder en Grand Slam-turnering, siden Kristian Pless gjorde det i 1999. Dengang vandt Pless Australian Open for juniorer, mens han blev nummer to i både Wimbledon og US Open samme år.

Hos kvinderne vandt Caroline Wozniacki seniorudgaven af Australian i 2018, mens Clara Tauson sejrede i juniorturneringen i 2019. Derudover har Caroline Wozniacki vundet Wimbledon for juniorer i 2006.

Runes triumf sikrer dermed Danmark to Grand Slam-sejre i et kalenderår. Det er ikke sket tidligere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere