Sundhedsstyrelsen slår fast: Børn med klart snot må gerne komme i skole og daginstitution

Hos Sundhedsstyrelsen erkender man, at man ikke har været præcis nok i sine anbefalinger:

Hvis et barn alene har løbende snotnæse og ellers ingen andre sygdomssymptomer, er der ingen grund til at sende det hjem fra skole eller daginstitution.

Det slår Sundhedsstyrelsen nu fast:

- Det er helt almindeligt, at man har noget klart snot, der løber. Jeg får det selv, når jeg for eksempel cykler, og børn får det, når de for eksempel løber ud og leger med hinanden. Det er helt almindeligt, at næsen producerer noget klart slim, og den slags børn må gerne komme i skole, daginstitution og børnehaven, siger konstitueret vicedirektør Helene Probst til TV 2.

Hun tilføjer, at de børn, der bør blive hjemme, er dem, der for eksempel har ondt i halsen, stoppet næse, grønt og gult snot og generelt er mere "slatne" og kede af det, end de plejer at være.

Tvivl om retningslinjerne

Udmeldingen fra styrelsen kommer, fordi der særligt efter sommerferien er opstået tvivl om, hvordan man skal tolke de sundhedsfaglige retningslinjer på området.

For at være på den sikre side i forhold til coronasmitte er flere skoler og daginstitutioner blandt andet i Gladsaxe således begyndt konsekvent at sende børn med løbende eller stoppede næser hjem, og det til trods for, at Sundhedsstyrelsen flere gange har understreget, at det ikke er et typisk symptom på covid-19.

Derfor har både forældreorganisationer og en række partier på Christiansborg også efterlyst nogle endnu klarere regler fra regeringen og Sundhedsstyrelsen.

Hos Sundhedsstyrelsen erkender Helene Probst, at man ikke har været præcis nok i sine anbefalinger:

- Nu er vi alle kommet tilbage efter sommerferie, der er nogle forskellige forkølelsesvirusser i omløb, og så er der brug for noget mere målrettet information, og det er noget, vi kommer med nu, siger hun og fortæller, at informationen særligt vil rette sig mod forældre og omhandle både, hvordan de skal forholde sig, hvis deres eget barn er sygt, og hvis der er smitte i daginstitutionen eller på skolen.

KL: Byg ikke oven på

Tidligere på dagen har også Kommunernes Landsforening (V) i en mail opfordret til sine medlemmer til ikke at overfortolke eller overimplementere retningslinjerne:

- KL’s anbefaling er meget klart, at man følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger meget nøje – og ikke tager mindre skridt, men bestemt heller ikke bygger ovenpå, skriver administrerende direktør Kristian Wendelboe.

Han understreger, at "vi i den kommunale sektor" ellers risikerer "at bidrage til en spiral, som i sidste ende kan sætte samfundet mere i stå end nødvendigt i takt med, at covid19-smitten risikerer at brede sig", og tilføjer desuden, at departementschef i Sundhedsministeriet, Per Okkels, har bedt ham kraftigt appellere til, at der bliver sendt et klart signal til ledelserne i landets skoler og daginstitutioner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

Politidirektør Jens-Christian Bülow

Politiledelse siger nej til overskydende vacciner, som i stedet er blevet smidt ud

plejehjem arkivfoto

Plejehjem åbner igen for besøg fra pårørende: ”Nu lysner det for alvor”

Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg.

Efter høje smittetal: Nu banker corona-vagter på dørene i Kokkedal

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere