Sundhedsminister: - Kan ikke være med til at åbne diskoteker og natklubber

Efter melding tidligere på dagen fra Statens Serum Institut om at stoppe fase 4 er der slået alarm hos sundhedsminister Magnus Heunicke.

Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) stiller sig ikke på tværs, når det handler om at holde diskoteker og natklubber lukket.

- Jeg kan ikke være med til, at natklubber og diskoteker bliver en del af genåbningen med fase 4, når der er bekymrende tegn på, at de kan være hotspots, siger Heunicke til TV 2 efter at der tidligere på dagen kom en klar melding fra Statens Serum Institut.

Her anbefalede faglig direktør Kåre Mølbak, at genåbningen af det danske samfund sættes på pause.

Kåre Mølbak var ikke ude i en mere detaljeret plan for, hvad der eventuelt kan åbnes og hvad der fortsætte med et være lukket.

Læs også Statens Serum Institut kan ikke anbefale fjerde fase af genåbningen

Vil ikke være med til noget uforsvarligt

Men den seneste melding fra Statens Serum Institut giver genlyd hos regeringen.

- Vi har bedt Statens Serum Institut om en samlet, skriftlig vurdering af fase 4. Vi vil selvsagt ikke gå med til noget, der er sundhedsmæssigt uforsvarligt, siger Magnus Heunicke, som understreger, at han ikke har taget stilling til alle elementer i fase 4 genåbningen.

Til Ingeniøren sagde Kåre Mølbak i et interview tirsdag, at den ventede igangsætning af fase 4 ser for risikabel ud fra et rent sundhedsfagligt synspunkt.

Samtidig bekræfter Statens Serum Institut over for TV 2, at det også er instituttets holdning.

- Statens Serum Institut vil ikke anbefale politikerne yderligere genåbning – altså at man ikke går videre med fase 4, fordi at smittetrykket er som det er nu, lyder det.

Læs også Efter Mølbaks udmelding: Støttepartier vil have fase 4 udskudt

Stigende smittetal skaber bekymring

Årsagen til, at Kåre Mølbak ikke anser det som forsvarligt at gå videre til sidste fase, er smittetallet.

De seneste uger er antallet af smittede med covid-19 i Danmark steget.

I uge 31 var der dobbelt så mange smittede som ugen forinden. På samme måde var weekendenens tal dobbelt så høje som sidste weekend.

- Vi skal forhindre, at smitten stiger i de kommende uger, så vi fortsat kan være det gode sted, vi har bragt os selv under coronakrisen, siger Heunicke.

Læs også Borgmester tilbyder hjælp til coronaramt nabokommune – men forvaltningen afvisteTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik