Stor politiaktion mod romalejre

Rumænere får bøder for at ligge i lejre i København.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig / Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Københavns Politi gennemførte onsdag morgen en større razzia mod romalejre syv forskellige steder i København, blandt andet ved Dronning Louises Bro og Vesterbrogade.

Det førte til 27 anholdelser.

Aktionen var målrettet ”utryghedsskabende lejre” på baggrund af anmeldelser fra borgere og erhvervsdrivende og senere politiets egen rekognoscering.

- Målet er, at vi får hjulpet de borgere i København, der føler sig utrygge ved, at de ligger og sover på gaderne, siger Jakob Søndergaard, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til TV 2.

Læs også Hjemløse: Romaer kræver betaling for at lade os sove på gaden

Stigning i anmeldelser

Københavns Politi har gennem de seneste år – og især i den senere tid - set en stigning i antallet af anmeldelser om romalejre i byen.

Sidste sommer oplevede borgere store gener med svinende lejre blandt andet ved Køgebugt Strandpark og Gl. Ellebjerg Station.

Og ved Rundetårn har personalet i Trinitatis Kirken for nyligt klaget over, at de skal starte dagene med at fjerne efterladenskaber og affald fra romaer, der bruger kirkepladsen som toilet og soveplads.

Læs også Fordomme: Hvordan har du det med romaer?

Får bøder

Siden en ændring af ordensbekendtgørelsen trådte i kraft 1. april, har politiet haft mulighed for at give personer bøder for at opholde sig i lejre, der kan skabe uro.

- At man bruger det offentlige rum til at lave en decideret lejr, det kan være utryghedsskabende i sig selv, siger Jakob Søndergaard.

De 27 rumænere, politiet har anholdt ved onsdagens aktion, bliver nu registreret i systemet og får en bøde på 1.000 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik