Stor eftersøgning i nat - øksemand stadig på fri fod

To 19-årige blev lørdag overfaldet på en tankstation af en mand med en økse.

Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

To 19-årige blev lørdag overfaldet på en tankstation af en mand med en økse.

Gerningsmanden bag et voldsomt økseangreb i Birkerød er mandag morgen fortsat på fri fod, oplyser Nordsjællands Politi til TV 2. 

Læs også Ung tankpasser overværede økseoverfald

Det er på trods af en massiv eftersøgning natten til mandag og hele søndagen, hvor Nordsjællands Politi fik støtte fra Rigspolitiet og andre politikredse.

Politiet jagter en 29-årig mand, som mistænkes for at stå bag det voldelige overfald, der gik ud over et ungt par på en Circle K-tankstation i Birkerød lørdag aften.

To 19-årige på hospitalet

Søndag aften var det politiets formodning, at den mistænkte befandt sig i lokalområdet.

- Vi vurderer, at der er tale om et fuldstændig umotiveret overfald, en gal mands værk. Det er derfor, vi er så massivt til stede for at få fat på ham, så han ikke kan gentage angrebet, sagde vagtchef Henrik Alstrup søndag til TV 2. 

Læs også Ungt par ramt i hovedet i økseoverfald

Ofrene er et par på 19 år. De blev af ramt i hoved og overkrop med en økse og bragt til Rigshospitalet, men de blev søndag meldt uden for livsfare.

Overfaldet skete lørdag klokken 21.30 på Circle K på Bistrupvej i Birkerød. Gerningsmanden stak efterfølgende af, men han blev fanget af tankstationens overvågningskamera.

Medarbejder alarmerede politiet

Han beskrives som 176 centimeter høj, mellemøstlig af udseende med mørkt hår og mørkt kortklippet fuldskæg. Han var klædt i mørk jakke og mørke bukser. 

Læs også Status på økseoverfald: Gerningsmand er stadig på fri fod

Det var en ung medarbejder på tankstationen, der alarmerede politiet med sin overfaldsalarm, hvilket fik gerningsmanden til at flygte, skriver TV 2 Lorry.

- Medarbejderen er selvfølgelig meget berørt af det, der skete. Men efter omstændighederne har hun det heldigvis godt. Hun er hjemme med sin familie og tager det med ro, sagde Ann Kirstine Havsteen, som er marketing- og kommunikationsdirektør hos Circle K, søndag til TV 2 Lorry.

Læs også Formodet øksemands far: Jeg kunne knap genkende ham

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik