Statsministereren indkalder til pressemøde med kronprinsen

Torsdag formiddag bliver der holdt pressemøde på Københavns Rådhus, hvor kronprinsen vil være til stede.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Københavns overborgmester Frank Jensen og erhvervsminister Rasmus Jarlov har torsdag formiddag indkaldt til pressemøde på Københavns Rådhus klokken 10.30.

Det fremgår i en pressemeddelelse, som Statsministeret har sendt ud torsdag morgen.

Her fremgår det ligeledes, at H. K. H. Kronprins Frederik vil være til stede. 

Statministeriet vil ikke oplyse, hvad pressemødet, der bliver holdt i Festsalen, handler om, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger handler det om sport.

Statsministeren har på sin twitterprofil skrevet, at han glæder sig til pressemødet klokken 10.30 og afslutter sin tekst med et billede af en cykel.

Ritzau skriver, at det var ventet, at statsministeren ville indkalde til pressemøde, efter at Tour de France har meddelt at løbet 2021 starter i Danmark.

Tour-start i Danmark i 2021

Det var Tour de Frances løbsdirektør, Christian Prudhomme, der onsdag fortalte, at Danmark om to år skal afholde starten, hvilket pressemødet torsdag forventes at handle om.

- Det bliver København for første gang i 2021. Det er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby, sagde Christian Prudhomme til franske Europe 1.

- Jeg er ekstraordinært imponeret af antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere, siger Prudhomme.

København bliver dermed den nordligste startby i Tour de Frances historie.

Første etape bliver en enkeltstart i København, anden etape går fra Roskilde til Nyborg, imens tredje etape går fra Vejle til Sønderborg.
Første etape bliver en enkeltstart i København, anden etape går fra Roskilde til Nyborg, imens tredje etape går fra Vejle til Sønderborg.
Foto: TV 2 grafik

Dansk charmeoffensiv virkede

I sommer lagde den fransk præsident, Emmanuel Macron, ikke skjul på, at han gerne så Tour de France begynde i Danmark. Det skete, da han blandt andet aflagde Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, et besøg i Danmark.

- Du overværede Tour de France i Amiens, og jeg glæder mig til at se Tour de France i København om nogle år, sagde Emmanuel Macron.

Statsministeren tog præsidenten på en charmoffensiv ved at give ham en rundvisning på to hjul i Indre København. Turen gik blandt andet forbi Nationalbanken, Nyhavn, Den Lille Havfrue, Kongens Nytorv, Børsen og Christianshavn.

Til sidst sluttede turen af med, at Macron overrakte Lars Løkke Rasmussen den gule førertrøje med en signatur fra sidste års vinder, Geraint Thomas. Det fik Christian Prudhomme, som også var med på turen, til at udtale:

- Det er en gave fra den franske præsident. Jeg har intet med den at gøre, sagde en grinende Prudhomme til TV 2 SPORT.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere