Sommervarmen rammer allerede mandag - her bliver det varmest

Se, hvor man kan nå 25 grader.

De nyeste prognoser spår nu, at vi allerede mandag kan ramme de magiske 25 grader, og dermed få en sen sommerdag i september.

Når vi de 25,0 grader, så er der tale om sommerdag nummer 33.

Dagen starter med tåge flere steder, og nu hvor dagslængden hastigt nærmer sig 12 timer, så skal man forvente, at vi skal lidt op af formiddagen, før vi passerer 20 grader, og de sidste tågebanker er væk.

Mange steder kommer vi op på 22-24 grader mandag eftermiddag, men særligt i København og Nordsjælland samt det østlige Jylland, kan man lokalt komme over 25 grader.

Sommervarme og store dele af landet mandag eftermiddag.
Sommervarme og store dele af landet mandag eftermiddag.
Foto: TV 2 Vejret

Vinden aftager og det bliver næsten skyfrit

I forhold til søndag, som har været ret blæsende, så lægger vinden sig meget mandag, hvor den bare blæser svag til jævn fra sydvest. Ved den jyske vestkyst lægger vinden dog en dæmper på temperaturen, så den ikke kommer meget over 20 grader. På Bornholm kan man lokalt ved østkysten og inde på øen nærme sig 22 grader.

Skyer vil der stort set ikke være nogen af, kun morgentåge kan kortvarigt skygge for solen. Solen bager dog slet ikke som på en sommerdag, den står nemlig kun cirka 37 grader over horisonten, og det svarer faktisk til slutningen af marts måned.

Man vil tydeligt kunne mærke, at en parasol midt på dagen ikke er nødvendigt, og solcreme vil der heller ikke være behov for. UV-indekset kommer kun lige op over tre midt på dagen, så for de fleste vil der ikke være behov for beskyttelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

forårsvejr

Fra frost til forårsfornemmelser: Usædvanlig varme rammer i dag

vejrartikel

Kæmpe overblik: Her er 10 års vejr i din kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere