Skoleleder om delt sexvideo: Hun vil altid være 'pigen på filmen'

Deling af sexbilleder skal have alvorlige konsekvenser - for konsekvenserne for ofrene på billederne er voldsomme, siger københavnsk skoleleder.

På en skole på Østerbro, hvor man længe har beskæftiget sig med børnenes opførsel på nettet, byder man det velkommen, at politiet nu slår meget hårdt ned på deling af børnepornografiske billeder på nettet.

- Jeg synes, det er rigtigt, at vi som samfund markerer meget skarpt, at det her er meget uacceptabelt, siger skoleleder Christian Munch Thorsen fra den københavnske Vibenhus Skole.

Han erkender, at konsekvenserne for de flere end 1000 unge sigtede kan være store – med pletter på både straffeattest og børneattest. Men han minder om, at konsekvenserne af sådan en sag jo først og fremmest er alvorlige for de ofre, der får deres intime billeder delt.

- Jeg tror, at det er meget vigtigt for vores børn og unge, at der er nogle konsekvenser omkring de her ting. Indtil videre har der ikke været konsekvenser. Og jeg tænker også på, at der er et ungt menneske her, hvis film er blevet delt. Hun vil altid være ’pigen på filmen’. Den unge pige har måske ikke ligefrem fået ødelagt sit liv, men det har haft meget store konsekvenser for hendes liv, siger Christian Munch Thorsen. 

SAGEN KORT: FLERE END 1000 SIGTES FOR DELING AF SEXVIDEO

Han er ikke klar over, om der er elever fra hans egen skole blandt de 1004 sigtede. Men hans erfaring fra hans egen skole er, at eleverne godt er klar over, at det er forkert.

- Nogle af mine børn her på skolen, som jeg har talt med om det her, siger: ’Det kan man ikke. Man deler ikke de her ting’, siger skolelederen.

På Vibenhus Skole har man haft stor fokus på det begreb, der hedder ’digital dannelse’.

- Vi har en ’grundlov’ her på skolen, og vi har understreget meget kraftigt, at ’grundloven gælder også på nettet’. Når der for eksempel står, at ’man skal respektere hinandens personlige grænser’ – så gælder det også på nettet, siger Christian Munch Thorsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere