Sjællands storkreds kræver total loyalitet mod Fock

Alternativets Storkreds Sjælland følger efter Storkreds København, der gav samme besked til folketingsmedlem Uffe Elbæk.

Med udmeldingen følger Storkreds Sjælland efter Storkreds København, der lørdag gav samme besked til tidligere partiformand og nuværende folketingsmedlem, Uffe Elbæk. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Bestyrelsen i Alternativets Storkreds Sjælland opfordrer folketingsmedlem Rasmus Nordqvist (Å) til at støtte partiformand Josephine Fock.

Ellers bør han trække sig og give sit mandat videre, lyder det i et nyhedsbrev til partiets medlemmer i kredsen.

- Vi er naturligvis bekymrede (for opbrud i partiet, red.) og har derfor sendt en mail til vores kandidat, Rasmus Nordqvist, og opfordret ham til at blive både i Alternativet og som kandidat i Storkreds Sjælland, står der i nyhedsbrevet.

Rasmus Nordqvist var blandt kandidaterne til at blive Alternativets nye partiformand. Han endte med at tabe afstemningen til Josephine Fock.

I nyhedsbrevet udtrykker storkredsen opbakning til partiets nye formand. Her fremgår det, at Rasmus Nordqvist endnu ikke har svaret på kravet om opbakning til Josephine Fock.

Ønsker opbakning fra Elbæk

Med udmeldingen følger Storkreds Sjælland efter Storkreds København, der lørdag gav samme besked til tidligere partiformand og nuværende folketingsmedlem, Uffe Elbæk.

Storkreds København krævede, at Elbæk "aktivt og synligt" skulle meddele sin opbakning til Josephine Fock. Ellers vil hans kandidatur i Storkreds København ikke længere blive støttet, lød det i et brev til Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk ønskede lørdag ikke at kommentere sagen over for TV 2.

LYN-ANALYSE

Troels Mylenberg, Politisk redaktør, TV 2

"Det er et enormt pres at lægge på Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk. Det kan gå i to retninger. Enten må Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk bøje sig, hvilket kommer til at gøre ondt, fordi de bliver tvunget til at tilkendegive deres opbakning, selvom de ikke har stemt på Josephine Fock. Eller også imploderer folketingsgruppen under Alternativet. Hvis først Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk vælger at gå, er de ikke de eneste, der gør det."

Ifølge politisk kommentator Hans Engell danser Alternativet dødedans, hvis balladen i partiet bliver ved med at fortsætte.

- Jeg tror ikke, partiet klarer spærregrænsen ved næste valg. Medmindre der sker et mirakel, kan jeg ikke se, at Alternativet er i Folketinget efter næste valg, siger Hans Engell til Ritzau.

Tidligere har Uffe Elbæk antydet, at han ikke stod bag Josephine Fock, da hun i februar blev udnævnt som Alternativets nye partiformand.

Alternativets hovedstyrelse afholdt møde lørdag aften, hvor de igen gav udtryk for deres opbakning til partiets nye formand. Det skete med et spinkelt flertal på 10 mod 7.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik