Sidste dag med gratis lyntest: Poderne er dog klar til at rykke ud igen

De tre testudbydere bevarer dog kontakten til poderne. En standby-aftale kræver nemlig, at de kan stille op igen på 14 dage.

Den efterhånden så velkendte næsepodning bliver snart til et fjernt minde.

Lørdag 9. oktober er nemlig sidste dag med lyntest rundt om i landet, og fra søndag må man i stedet ty til PCR-tests, når man skal have afklaret, om man er smittet med coronavirus. Alternativt må man selv til lommerne, hvis svaret skal lande prompte.

Fra 150.000 om dagen til 7000

Det er de tre udbydere Carelink, Copenhagen Medical og Falck, der har tilbudt lyntest over hele landet under stort set hele pandemien.

I Region Hovedstaden er det Copenhagen Medical, der har podet danskerne i næsen det seneste års tid – og på de helt travle dage i maj blev det til 150.000 vatpinde i døgnet, oplyser virksomheden til TV 2.

På Copenhagen Medicals næstsidste dag i funktion, fredag, var det dog kun omkring 7000 personer, der dukkede op for at lade sig teste for coronavirus.

Virksomheden, der på pandemiens højdepunkt bestod af 8500 medarbejdere, har dog ikke haft den helt store afskedigelsesrunde. Medarbejderne var nemlig i høj grad timeansatte og kunne selv byde ind, når de kunne arbejde.

Kan stadig bliver podet mod betaling

Og Copenhagen Medical bevarer kontakten til de mange podere, oplyser de. Den oprindelige udbudsaftale er nemlig erstattet af en ny, der siger, at virksomheden skal kunne stå klar med et helt testberedskab på 14 dage, hvis pandemien tager til igen.

Virksomheden tilbyder fortsat lyntest udvalgte steder, dog mod en egenbetaling på 175 kroner per podning.

Da corona-testning stadig var noget nyt for os, blev der åbnet et drive-in-testcenter i Ørestad. Marco Houlind var med da det åbnede. Se mere i videoen. 

Velkommen til drive-in testcenteret ved Bella Center.