Se billedet: Skypumpe over Øresund

Lørdag eftermiddag blev der taget et billede af en skypumpe i Øresund, som blev taget fra kunstmuseet Louisiana i Humlebæk.

Foto: Torben Elnebo / Privatfoto

I samarbejde med tv2.dk

Lørdag bød vejret på både regn- og tordenbyger, perioder med solskin, et 'hav' af regnbuer og sågar også enkelte skypumper.

En af disse blev foreviget nær Ven i Øresund, hvor man tydeligt kunne se en 'snabel' hænge ned fra undersiden af skyen.

Billedet er taget fra kunstmuseet Louisiana i Humlebæk i Nordsjælland, lørdag den 19. august.

Læs også Den enes død, den andens brød – drama i Naturen Nu

Skyen, hvorfra skypumpen udgår, er en såkaldt 'cumulus congestus', hvilket er det sidste stadie, en cumulussky gennemgår, inden den bliver til en egentlig bygesky - det man kalder en 'cumulonimbus'. Skyerne er opstået i den ustabile luft, der i de seneste dage har befundet sig over Danmark.

I bygeskyer under udvikling opstår der let turbulens ved overfladen, og dermed kan der opstå små hvirvler. Desuden findes der opvinde under skyen, og i visse tilfælde - som tilfældet var det i går - kan sådanne hvirvler 'fanges' af en opvind og strækkes ud i lodret retning.

Læs også Først til mølle: Tag med på jagt, hvor kongehuset jager

Når en hvirvel strækkes, så øges dens rotationshastighed, ligesom vi kender det fra skøjteprinsessen, når hun foretager en piruette.

Så hvis man befinder sig et sted med god udsigt til skyerne i dag, så kan det være, at man lige skal kaste et ekstra blik mod himlen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik