Sass får ikke nok personlige stemmer - reddes kun af listestemmer

S-profil går markant tilbage i sin egen kreds. Henrik Sass Larsen får kun halvt så mange personlige stemmer som ved sidste valg.

Henrik Sass Larsen får ikke nok personlige stemmer til at sikre sit mandat i Folketinget. Han kommer kun ind ved hjælp af de såkaldte listestemmer, altså stemmer på partiet.

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har været nærmest usynlig i løbet af valgkampen. Det bliver tilsyneladende straffet af vælgerne.

Kun 1892 vælgere har givet Sass Larsen en personlig stemme i Køge, der er hans egen hjemmebane. Ved valget i 2015 fik han næsten dobbelt så mange personlige stemmer i byen, nemlig 3653.

Han bliver overgået af partifællen Astrid Kragh, der har fået 1941 stemmer i Køge.

Sjællands Storkreds er nu endeligt optalt. Med 4017 stemmer er Henrik Sass Larsen den socialdemokrat, der kommer ind med færrest personlige stemmer i storkredsen.

Var ikke engang med til valgfest

Den socialdemokratiske gruppeformand bliver af mange spået til at være kommende finansminister, hvis det lykkes Mette Frederiksen at danne en ren S-regering.

Men det er ikke meget, man har set til S-profilen under valgkampen.

Han var med til at præsentere Socialdemokratiets økonomiske 2025-plan, og enkelte aviser har fået billeder af ham, mens han delte roser ud på gaden hjemme i Køge. Men det er også det.

Ifølge Ekstra Bladet var han ikke engang til at få øje på under Socialdemokratiets valgfest.

Længst mulig afstand fra pressen

Flere medier, blandt andre Altinget, har den seneste tid omtalt gruppeformandens bemærkelsesværdige fravær under valgkampen.

Det er efter alt at dømme bevidst. I januar meddelte han, at han fremover kun vil give ét interview i kvartalet.

Få dage før valgudskrivelsen spurgte dagbladet B.T., hvordan han ville håndtere den kommende valgkamp set i lyset af, at han for nylig har været i behandling for en depression.

- Ved kun at være i selskab med personer – familie og venner – jeg godt kan lide og holde længst mulig afstand fra store dele af pressen, så går det godt, svarede han avisen.

Få dage inde i valgkampen opfordrede han også socialdemokraternes folketingskandidater til ikke at udtale sig til højre og venstre.

I en mail, der blev sendt få dage inde i valgkampen fra Henrik Sass Larsen, udstikker han følgende ordre:

- Alle pressehenvendelser skal koordineres med Christiansborg. Det vil sige, man ikke udtaler sig – heller ikke på eget ordførerområde – medmindre det er aftalt med Christiansborg forinden.

Klagede over Ekstra Bladet

Henrik Sass Larsen fortalte i februar i et interview med Politiken, at han har været ramt af en depression, der i en periode gjorde ham ude af stand til at passe sit arbejde.

Han understregede, at han igen havde det så godt, at han gerne vil være finansminister, hvis Mette Frederiksen ønsker det.

Interviewet kom efter en række artikler fra Ekstra Bladet om, at gruppeformanden er udeblevet fra flere møder hos statsrevisorerne, selv om han modtager flere hundrede tusinde om året som statsrevisor.

Sass Larsen klagede over Ekstra Bladets opsøgende adfærd på Christiansborg.

Det førte til, at Folketingets præsidie indskærpede reglerne for pressens arbejde på Christiansborg overfor avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik