SAS skruer ned for flyvninger på grund af coronavirus

To flyafgange fra Københavns Lufthavn til henholdsvis Milano og Bologna i Norditalien er tirsdag morgen blevet aflyst af flyselskabet SAS.

Flere SAS-fly vil de kommende dage holde stille i Københavns Lufthavn. På baggrund af udbredelse af Coronavirus har flyselskabet valgt at aflyse en række afgange. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til fire forskellige regioner i Norditalien, og det har nu fået SAS til at aflyse en række flyafgange.

To afgange fra Københavns Lufthavn til henholdsvis Milano og Bologna er aflyst tirsdag morgen.

Læs også Nej tak til studietur: Coronavirus skræmmer gymnasieelever

- Vi gør det her, fordi vi oplever en lavere efterspørgsel, og så for at undgå, at det går udover selskabet, siger pressechef Kristoffer Meinert til TV 2.

SAS indstiller derudover flyvninger til Hongkong fra 5. marts og aflyser enkelte afgange på grund af svag efterspørgsel - herunder til Norditalien.

Vi gør det her, fordi vi oplever en lavere efterspørgsel, og så for at undgå, at det går udover selskabet.

Kristoffer Meinert, Pressechef, SAS

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Oplysningen kommer dagen efter, at Udenrigsministeriet opdaterede deres rejsevejledning for Italien og nu fraråder ikke-nødvendige rejser for fire af syv regioner i Norditalien.

Læs også Sundhedsstyrelsen: 15 procent kan blive smittet med coronavirus

Det drejer sig om regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto, hvor der er en stor stigning i antallet af smittede med coronavirus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik