Raketfart skal sikre Herlev-rytter podieplads i Tour de France

Cecilie Uttrup ser frem til den sidste bjergetape i Tour de France og håber at vinde tid nok til at komme på podiet samlet.

- Jeg var en død fisk, da jeg kom i mål.

Ja, der var ikke meget spræl i Cecilie Uttrup, da hun kom i mål på 7. etape af Tour de France Femmes.

Men før sidste bjergetape søndag håber hun, at hun kan følge op på den flotte tredjeplads, hun fik lørdag efter de suveræne hollændere Annemiek van Vleuten og Demi Vollering.

- Det bliver en sindssyg hård etape med to hårde bjerge, vi skal opad. Men vi giver den maks gas og håber på gode ben, siger Cecilie Uttrup til TV 2 SPORT.

De tilbageværende 111 ryttere i kvindernes Tour de France skal ud på 123,3 kilometer fra Lure til toppen af den benhårde Super Planches des Belles Filles. Undervejs skal de over kategori 1-stigningen Ballon d’Alsace.

Der er altså nok af højdemeter at gøre godt med for den danske klatrer, der inden sidste etape ligger på løbets femteplads halvandet minut efter Katarzyna Niewiadoma på podiets nederste trin.

Den tid håber hun at indhente op ad løbets sidste stigning.

- Jeg glæder mig til at opleve de mange mennesker, der er, og føle den energi, der er ude på ruten. Så skal jeg bare suge den ind og skyde som en raket op ad bakkerne. Så vi håber på, at det går godt, siger Cecilie Uttrup.

Intet er umuligt

Selvom halvandet minut kan være meget at hente på én etape, så mener den tidligere verdensmester og cykelekspert på TV 2 SPORT Amalie Dideriksen, at Cecilie Uttrup har gode muligheder for at avancere i klassementet.

- Hun er halvandet minut efter, men det er helt sikkert muligt at hente det. Hvis hun får restitueret ordentligt, så kan hun forhåbentligt lave et godt resultat. Det bliver ikke nemt, men intet er umuligt på Planches des Belles Filles, siger Amalie Dideriksen.

Selvom Ballon d’Alsace starter allerede med 75 kilometer til mål, så mener hun ikke, at ruten indbyder til et storstilet angreb langt udefra.

- Hun skal vente til sidste stigning og så forhåbentlig sætte et angreb ind og forsøge at komme på podiet.

Du kan følge Cecilie Uttrup Ludwigs kamp for at køre på podiet på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 14.55.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Sport

Kampsportens hus

Her slår og sparker folk på hinanden - og det er faktisk meningen

playVærtshusleg er blevet til rigtig sport: En kamp kan tage et sekund

Rasmus Augustesen0

Pengemænd, protester og boykot stopper ikke Rasmus – nu kæmper han for at samle Brøndby-fans igen

VM i Hafnia-hallen

playTusinder deltog i VM-fest i Hafnia-hallen, mens Qatar-kritik for en tid forstummede


Herlev


Forsiden lige nu

Se flere