Præst tiltales for drab på sin kone

Præsten blev anholdt, tre uger efter hans kone forsvandt.

Den præst, der sidste år blev anholdt, er i dag blev tiltalt for drab på sin kone.

Hans kone blev den 27. oktober 2020 efterlyst, da hun havde forladt familiens hjem i nedtrykt tilstand.

Tre uger efter blev hendes mand anholdt og sigtet for drabet.

- Vi har nu rejst tiltale for drab efter en vurdering af de beviser, der er kommet frem under efterforskningen, og der har vi været tilstrækkeligt tungtvejende til at kunne rejse tiltale, siger Anne-Mette Seerup, anklager hos Nordsjællands Politi

- Selv om vi ikke har ofret og dermed kunne sandsynliggøre en drabsmetode, har vi fundet beviser, som er tilstrækkelige for os.

Der er afsat 16 retsdage og den begynder den 25. oktober.

Forlod hjemmet i nedtrykt tilstand

Maria From Jakobsen blev meldt savnet i slutningen af oktober sidste år. Den 27. oktober blev hun offentligt efterlyst. Dengang lød det, at hun havde forladt familiens hjem i nedtrykt sindstilstand.

Senere fik politiet mistanke om, at hun var blevet dræbt. Manden blev anholdt og sigtet 15. november. Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør, og han har siden siddet varetægtsfængslet.

I begyndelsen af sagen var Thomas Gotthard beskyttet af et navneforbud. Men det ophævede retten i december.

Det skete efter ønske fra politiet og anklagemyndigheden, fordi efterforskerne ønskede offentlighedens hjælp til opklaring.

Blandt andet vil politiet gerne høre, om der er nogen, som har set ham transportere nogle blå fodertønder. Spekulationerne går på, at han kan have skaffet liget af vejen på den vis.

Den formodede forbrydelse skal være sket på ukendt måde, ukendt sted og ukendt tidspunkt.

Politiet har ransaget familiens hus på Nialsvej i Frederikssund. Også deres sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland og området omkring er blevet undersøgt. Men der er altså endnu ikke fundet noget lig.

Thomas Gotthard nægter sig skyldig.