Politiet har brugt 41 millioner kroner i forbindelse med Paludan-demoer

På få uger er udgifterne til demonstrationer med Rasmus Paludan mere end seksdoblet.

Politiets udgifter i forbindelse med Rasmus Paludans demonstrationer er steget eksplosivt på få uger.

Det viser en aktindsigt, som TV 2 har fået hos Rigspolitiet.

I begyndelsen af april viste en opgørelse fra Rigspolitiet, at udgifterne til demonstrationerne fra årsskiftet frem til 7.april var på cirka seks millioner kroner. 29. april april var det beløb steget til næsten 41 millioner kroner. Det svarer til cirka en syvdobling.

Rigspolitiet gør i aktindsigten opmærksom på, at der ved nogle af demonstrationerne også har været andre demonstrationer, der har haft betydning for politiets ressourceanvendelser. Disse har ikke været mulige at adskille.

Store uroligheder på Nørrebro

Rigspolitiet skriver i aktindsigten ikke, hvad det præcist er, der har fået udgifterne til at stige voldsomt, men det kan blandt andet hænge sammen med begivenhederne på Nørrebro i København søndag 14. april.

Her demonstrerede den yderligtgående islamkritiker og leder af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, men demonstrationen førte til store uroligheder, hvor der blandt andet blev kastet brosten mod politiet.

Her ses billeder af urolighederne på Nørrebro i forbindelse med Rasmus Paludans demonstration.

Efterfølgende er mange betjente blevet kaldt på arbejde i forbindelse med andre demonstrationer, som Rasmus Paludan har været ansvarlig for, og det har været med til at få beløbet til at stige.

Rigspolitiet skriver således i aktindsigten, at opgørelsen både omfatter enkelte politikredses eget forbrug, men også den assistance de har fået fra andre. De 41 millioner kroner dækker blandt andet over kompensationstimer som følge af betjentenes indragne fridage.

TV 2 lavede 9. maj en rundringring til landets politikredse. Her bekræftede en række tillidsmænd, at kredsene har sendt ekstra mandskab til hovedstaden for at assistere i forbindelse med valgkampen. Rigspolitichefen kaldte det et historisk højt tal, der ifølge TV 2s oplysninger er i nærheden af 300 ekstra betjente.

Paludan: En dråbe i havet

Rasmus Paludan mener ikke, beløbet er stort.

- Det er ingenting at bruge 41 millioner kroner på at beskytte demokratiet. Det er en dråbe i havet. Om det så havde været 41 milliarder kroner, havde det været pengene værd, siger Rasmus Paludan til TV 2.

Han afviser samtidig, at han er skyld i, at der er færre penge til andre samfundsopgaver.

Men har du med dine afbrændinger af koranen ikke også selv været med til at sætte det her i scene?

- Nu lyver du. Samfundet bruger 41 millioner kroner på en masse kriminelle samfundstabere. Det er dem, der sætter det her i scene, siger han.

Oxfeldt: Et meget højt beløb

Poliiforbundets formand, Claus Oxfeldt, siger til TV 2, at beløbet er meget højt, og han ærger sig over, at politiet skal bruge så mange ressourcer på det.

Han har tidligere sat spørgsmålstegn ved, om Rasmus Paludan skulle have lov til at gennemføre sine demonstrationer med henvisning til, at der er en stor udgift for samfundet. Men efter hans parti, Stram Kurs, er blevet opstillingsberettiget til Folketinget, er den debat ikke længere aktuel, siger han.

- Det er et voldsomt beløb, men i det øjeblik, at han er opstillingsberettiget, kan vi ikke gøre meget ved det. Vi skal sørge for sikkerhed for ham og alle dem omkring ham, siger Claus Oxfeldt til TV 2.

Rigspolitiet ønsker ikke at udtale sig om sagen, men TV 2 arbejder på at få en kommentar fra justitsminister Søren Pape Poulsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere