Politiet efterlyser gerningsmænd til tricktyverier København

Det ene tricktyveri var så voldsomt, at det næsten kan karakteriseres som røveri.

Området omkring Kongens Nytorv i indre København har siden nytår været plaget af tricktyverier. Næsten 20 gange har gerningsmænd stjålet dyre armbåndsure fra intetanende ofre. Politiet efterspørger nu befolkningens hjælp til at fange gerningsmænd til to af tricktyverierne.

Det ene tricktyveri fandt sted foran en cafe på Lille Kongensgade kort efter midnat natten til søndag den 8. januar. Ofret står foran beværtningen og ryger en cigaret, da de to tricktyve går hen til ham.

- Det er en venlig henvendelse, og man laver high five på flere måder, og begynder ligesom at vise forurettede nogle trick, fortæller Ove Randrup, Politikommissær i Københavns Politi til Station 2 Efterlyst. 

Politiet beder om hjælp til at finde tricktyve.
Politiet beder om hjælp til at finde tricktyve.

Sådan indleder tricktyvene deres ugerning.

- Tricket består i at aflede opmærksomheden, ved at gerningsmanden stikker et ben ind mellem offerets ben og begynder at rykke på benene og måske sparke lidt over skinnebenene. Man kan også kalde det et fodboldtrick, uddyber Ove Randrup.

Mens ofret har fokus mod jorden og det igangværende fodboldtrick, formår den ene gerningsmand at vriste uret af ofrets venstre håndled.

Tyveriet tager ikke mere end 18 sekunder, og ofret opdager ikke, han bliver bestjålet, men tyvene slipper af sted med hans Rolex ur til 250.000 kroner.  

Politiet mener, at tyvene er af nordafrikansk afstamning, og at de snakker gebrokkent engelsk.

- De er unge mænd i alderen 16, 17 år op til 22, 23 år. De er slanke, de er velklædte, de klæder sig som dem, de færdes i blandt, siger Ove Randrup.

Så voldsomt som et røveri

Den anden episode, som politiet ønsker offentlighedens hjælp til at opklare, fandt sted lørdag den 21. januar klokken 03.49 på Kristen Bernikows Gade tæt ved Kongens Nytorv. 

 
 

Tricktyvene ved denne episode bruger også fremgangsmåden, hvor de retter ofrets fokus mod jorden. Der er dog en væsentlig forskel.

- Det her er et af de forhold, hvor vi er på grænsen af røveri (…). De rører ham flere steder og begynder begge to at træde på ham og sparke ham over skinnebenene, Hvor ved at man direkte kan mærke deres kontakt.

De to gerningsmænd slipper af sted med et Omega ur til 45.000 kr.

Vi har sløret den ene gerningsmand på billederne, fordi politiet allerede har anholdt ham. Han er asylansøger og blev fanget i Sandholdlejren ved Birkerød.

- Det er to velklædte nordafrikanere, de er slanke, de ligger alderen omkring 18-20 år. Vi ved, at vores gerningsmand er omkring de 18 år, siger Ove Randrup.

Politiet ved endnu ikke, om de dyre bliver solgt videre i Danmark eller i udlandet, men de har et godt råd til, hvordan man undgår at blive offer for en tricktyv.

- Hvis man bliver kontaktet, så hold en naturlig afstand, man skal ikke lade sig berøre. Der en comfortzone, de kommer ind over, det synes jeg i hvertfald. Den kan man sagtens tillade sig at holde dem væk fra eller gå fra dem. Eller råb op, fortæller Ove Randrup til Station 2 Efterlyst.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere