Politiet efter dødsulykke: - Helt uacceptabelt at køre forbi i nødsporet

Flere bilister benyttede sig af nødsporet mandag eftermiddag for at passere en ulykke på Holbækmotorvejen. Helt uacceptabelt, lyder det fra politiet.

I forbindelse med en dødsulykke på Holbækmotorvej ved Roskilde mandag eftermiddag midt i myldretiden, benyttede flere bilister sig ifølge Midt- og Vestsjællands Politi af nødsporet for at komme forbi.

- Det er helt uacceptabelt, og hvis vi havde haft mandskab til at retsforfølge de bilister, der gjorde det, så havde vi gjort det, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han understreger, at den adfærd hos bilisterne øger risikoen for flere ulykker.

- Der er jo allerede sket én ulykke. Og der er ingen grund til, der skal ske én til. Bilister, der overvejer at gøre den slags fremover, skal vide, at vi holder øje med det, siger Carsten Andersen. 

52-årig mand dræbt

Han tør ikke sætte antal på, hvor mange bilister, der benyttede nødsporet, selv om politiet havde spærret af i forbindelse med ulykken.

- Men det drejer sig om flere bilister, og det er en helt uacceptabel opførsel, siger Carsten Andersen.

En 52-årig mand fra Svogerslev blev dræbt ved ulykken, da han forsøgte at bremse ved afkørsel 12 ved Roskilde i forbindelse med en kø på stedet. Han blev slynget af motorcyklen og ramte en betonpille og døde som følge af ulykken. Motorcyklen fortsatte uden fører cirka 80 meter og ramte en bil, oplyser politiet.

- Ingen i bilen kom til skade, siger Carsten Andersen.

Det er anden gang på få dage, trafikanter benytter nødsporet for at passere i forbindelse med alvorlige ulykker på Holbækmotorvejen. Lørdag kom to personer til skade ved en ulykke på motorvejen ved Hedehusene. Her vendte mange trafikanter om med U-sving og passerede i nødsporet.

- Det er tåbeligt af bilisterne, fordi de blokerer nødsporet. I dag havde vi ikke personale til at kunne gøre noget ved det, men det giver en bøde og nok også en betinget frakendelse af kørekortet, sagde Lars Guldborg, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi efter den episode. 

Ulykken skete mellem afkørsel 12 og 13 syd for Roskilde.
Ulykken skete mellem afkørsel 12 og 13 syd for Roskilde.
Foto: Google maps

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere