Politiet dropper drabssigtelse i sag om parteret lig

Kvinden forklarede sidste år i retten, at hendes mand havde været terminalt syg, og at hans død derfor var indtruffet af naturlige årsager.

Foto: Presse-fotos.dk

I samarbejde med tv2.dk

En 68-årig kvinde, der i november sidste år blev sigtet for at have dræbt sin mand og parteret hans lig, er ikke længere sigtet for drab.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi ifølge Ritzau.

Kvinden er dog fortsat sigtet for usømmelig omgang med lig. Den sag ventes ifølge Ritzau at blive behandlet som en tilståelsessag til november.

Da kvinden blev anholdt, blev hun ellers sigtet for at have dræbt sin mand i parrets fælles hjem i Herlev i juli 2018.

Sigtet for at partere lig og sprede ligdele

Ifølge politiets anklage parterede kvinden samme måned mandens lig med en fukssvans.

Efterfølgende skal hun have gemt mandens hoved og et ben i en fryser, mens resten af mandens jordiske rester blev nedgravet i en blomsterkumme i husets have, fremgik det af sigtelsen, da den blev læst op i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup.

Ifølge politiets sigtelse skal kvinden på et senere tidspunkt have gravet ligdelene op fra haven og derefter efterladt dem på Krebsdammen i Herlev.

Derudover mener politiet, at kvinden natten til 5. november flyttede hovedet og benet fra fryseren i parrets hjem til en kolonihave i Haveforeningen Hjortespring for at begrave kropsdelene.

Det var i forbindelse med den episode, at hun vakte opsigt, og samme dag blev hun anholdt.

00:37 Luk video

Forsvarer: Mand døde efter sygdom

Ved grundlovsforhøret i november sidste år, oplyste hendes forsvarer, Bjørn Lund Hansen, at kvinden nægtede sig skyldig i drab, men erkendte sagens faktiske forhold. Kvinden forklarede, at manden havde været terminalt syg, og dødsfaldet var derfor sket af naturlige årsager.

Forsvareren fortalte efterfølgende, at kvinden var meget berørt og psykisk påvirket af situationen.

Hun blev dengang løsladt efter endt grundlovsforhør. Sigtelsen for drab blev i første omgang opretholdt, men den er altså nu frafaldet.

  Foto: Presse-fotos.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik