Politiet bruger 'ekstreme ressourcer' på pokalfinale i Parken

Torsdagens pokalfinale mellem FC København og Brøndby IF er "en af de største højrisikokampe", der har været i mange år, lyder det fra flere sider.

Den største sikkerhedsmæssige udfordring til dato mellem to danske fodboldklubber.

Sådan bliver torsdagens pokalfinale mellem FC København og Brøndby IF beskrevet af de sikkerhedsansvarlige for de to klubber.

Københavns Politi beskriver pokalfinalen som en af de største højrisikokampe i mange, mange år. Dermed overgår den landskampen mellem Danmark og Sverige i 2015, hvor kampklædte betjente vogtede Parken og området omkring stadion med automatvåben.

"Næsten ekstremt"

Opmærksomheden omkring pokalfinalen kan også ses på politiopbuddet, hvor terrorbekæmpelse er en integreret del af indsatsen.

- Vi er helt oppe på næsten et ekstremt niveau af ressourceforbrug. Vi har allerede i vores planlægningsfase indarbejdet den eventuelle terrortrussel, der er mod Danmark, siger politiinspektør Peter Dahl til TV 2 SPORT.

Han fortæller, at de ligeledes har lavet en sikkerhedsplan med anbefalinger af PET, Politiets Efterretningstjeneste, og i samarbejde med DBU.

quote Kampen i morgen opfatter Københavns Politi som en af de største højrisikokampe, vi har haft i mange, mange år i Københavns politikreds

Peter Dahl, politiinspektør i Københavns Politi

- Vi bruger så mange ressourcer, har lavet en god og gennemgribende plan og har haft den klar i et godt stykke tid, så jeg vil sige, at vi er velforberedte, siger Peter Dahl.

Større end superligaen

Københavns Politi fortæller, at man er i ypperste beredskab, når kampen spilles i morgen. Faktisk også i større beredskab end ved superligakampene mellem FC København og Brøndby, da det er en pokalfinale.

- Kampen i morgen opfatter Københavns Politi som en af de største højrisikokampe, vi har haft i mange, mange år i Københavns Politikreds.

- Vi bruger generelt rigtig mange ressourcer. Også betydeligt flere ressourcer end vi normalt bruger på en FCK-Brøndby-kamp, og der kan jeg godt afsløre, at vi generelt bruger rigtig mange ressourcer, når de spiller, siger Peter Dahl.

Billetterne revet væk

Politiinspektøren fortæller blandt andet, at en af sikkerhedsforanstaltninger bliver store betonklodser, som bliver placeret omkring parken.

Billetter er blevet revet væk til pokalfinalen, og DBU har meldt udsolgt. På grund af de forhøjede sikkerhedsforanstaltninger, der blandt andet inkluderer en buffersektion på flere end 4.000 pladser, passerer billetsalget dog ikke sidste års tilskuerantal til finalen.

Her så 35.828 mennesker FC København vinde med 2-1 over AGF.

Der er kampstart klokken 17 i morgen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere