Plejehjemsbeboere udgør en tredjedel af danske coronadødsfald – Hovedstaden er hårdest ramt

88 ud af 133 coronarelaterede plejehjemsdødsfald er plejehjemsbeboere i Region Hovedstaden.

Arkivfoto fra plejecenter Sølund i København, hvor 12 beboere er døde af coronavirus. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau ScanpixA

I samarbejde med tv2.dk

Plejehjemsbeboere udgør en tredjedel af alle coronavirus relaterede dødsfald i Danmark.

Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut. Af rapporten fremgår det, at der er blevet bekræftet i alt 425 tilfælde af covid-19 hos beboere på plejehjem i Danmark.

Ud af de 425 er 133 døde, mens de var syge med covid-19. I Danmark er i alt 403 personer døde, mens de var syge med covid-19.

Læs også Nyeste corona-tal: Ny kedelig rekord - tæt på 1000 nye smittede

Personerne er døde indenfor 30 dage, efter de blevet konstateret syge. Det er sket på 88 plejehjem i 45 kommuner, fremgår det af rapporten. Det svarer til, at der er bekræftet coronavirus på 9 procent af de danske plejehjem.

88 af dødsfaldene er plejehjemsbeboere i Region Hovedstaden.

WHO: Op mod halvdelen af dødsfald i Europa er på plejehjem

Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at omkring halvdelen af alle coronavirus-dødsfald i Europa er sket på plejehjem.

- Det er en menneskelig tragedie, der er umulig at forestille sig, sagde WHO’s europæiske direktør, Hans Kluge, torsdag på et pressemøde i København.

Læs også 12 beboere på plejecenter i København døde med coronavirus

Kluge siger endvidere, at ældrecentre og plejehjem i Europa indtil videre har været et overset problem, hvor der er akut behov for at gentænke måden, de fungerer på.

Mange europæiske lande har indtil videre kun talt de covid-19-dødsfald, der er registreret på hospitalerne. I Frankrig har man for få uger siden valgt at indberette dødsfald på plejehjem som en del af statistikken, og landet vurderer, at omkring 40 procent af landets coronarelaterede dødsfald er sket på plejehjem.

opdateres...Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik