Partiledere indkaldt til møde om coronasituationen, erfarer TV 2

De nuværende coronarestriktioner, som skal holde smitten nede, gælder til og med 7. februar.

Partilederne i Folketinget er indkaldt til møde med justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) angående coronasituationen. Det erfarer TV 2.

Mødet afholdes klokken 14.00. Hvad der skal diskuteres er endnu uvist. Der er sat en time af til mødet, som vil foregå virtuelt.

På Twitter skriver Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, at partiet håber, at efterskoler, højskoler og små liberale erhverv kan åbne.

Nuværende restriktioner udløber den 7. februar

De nuværende restriktioner, som skal holde coronasmitten nede, gælder til og med 7. februar.

De betyder blandt andet, at alle skolebørn i øjeblikket får hjemmeundervisning. Indkøbscentre og stormagasiner skal holde lukket, og det er eksempelvis kun dagligvarebutikker og apoteker, som må holde åbent.

Frisører, massører, tatovører, køreskoler og kosmetiske klinikker skal befolkningen også kigge langt efter i disse dage.

En del madlavning foregår formentlig i hjemmet lige nu, da også restauranter og caféer skal holde lukket. Der må dog gerne sælges takeaway.

Uvist, hvad møde ender med

Det er uvist, hvad orienteringsmødet vil munde ud i. Tidligere har det ført til pressemøder senere på dagen, hvor ministre eksempelvis har fortalt om flere restriktioner.

Sundhedsmyndighederne har givet udtryk for, at skolebørn i 0.-4.-klasse er de første, som kan vende tilbage i skole, når restriktionerne skal lettes.

Både statsminister Mette Frederiksen (S) og Heunicke har dog tidligere på måneden indikeret, at befolkningen ikke skal regne med store lempelser til at begynde med.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Nordvest(4)

playTusinder coronatestet i Københavns Nordvestkvarter

vaccine

Særligt sårbare i Region Sjælland får nu hjælp til at booke vaccinetid

testcenter danmark

Nu holder testcenter døgnåbent som det første i Danmark

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere