Partier er enige: Svømmehaller og fitnesscentre kan åbne

Der er endnu ikke udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men de vil være klar mandag, oplyser kulturministeriet til TV 2.

Alle landets indendørs idræts- og foreningsaktiviteter kan igen byde danskere velkommen fra mandag 8. juni.

Det har et enigt folketing vedtaget lørdag aften.

Dermed kan der igen forbrændes kalorier, om end du dyrker håndbold, går i fitnesscenter eller svømmer.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundt omkring i Danmark. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter, som ikke allerede er åbnet, samt lokaler, hvor disse udføres, hvilket er følgende:

  • Spillehaller, lege- og badelande
  • Svømmehaller
  • Sportshaller
  • Træningscentre

Der var ellers lagt op til, at fitnesscentre, svømmehaller og legelande skulle vente til fase 4 og dermed starten af august, før de igen måtte åbne dørene for gæster.

Men udviklingen af coronaepidemien i Danmark er gået godt, og smittetrykket er nu så lavt, at man ønsker at fremrykke åbningen til fase 3, der træder i kraft 8. juni. Indendørs idræts- og foreningsliv, eksempelvis aftenskoler, har siden 8. maj være planlagt til fase 3.

Glæde hos DIF

Dansk Fitness og Helse Organisation (DFHO), som organiserer 938 private fitnesscentre, sagde forud for forhandlingerne, at de var glade for forslaget, men at de ikke kunne love, at deres medlemmer åbnede mandag, hvis det blev vedtaget. Man afventede retningslinjer fra Kulturministeriet.

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag, når de er blevet tjekket af sundhedsmyndighederne:

Kulturminister Joy Mogensen (S) siger, at anbefalingen er, at man ikke skynder sig at åbne:

- I kan åbne mandag, det er ikke et krav, man må godt tage det hen ad vejen. Det vigtigste er, at man følger retningslinjerne og passer på hinanden, siger hun.

Men aftalen vækker alligevel glæde hos Dansk Idrætsforbund, DIF:

- Jeg sidder med en helt fantastisk følelse. Det har været en meget intens og nervepirrende periode. Der har været virkelig meget på spil for dansk idræt, og derfor er det både en lettelse og en kæmpe glæde, at politikerne har fulgt vores indstilling, så alle idrætter kan genoptages nu. Det vil vi gerne takke for, siger administrerende direktør i DFI, Morten Mølholm Hansen, i en pressemeddelelse.

Fra Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger, DGI, lyder opfordringen til deres medlemmer, at man bliver hjemme, hvis man er i risikogruppen, har det dårligt eller føler sig syg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210205-103658-L-1920x1280we

Nu er der fastsat dato for premieren på ny kort podepind

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Folkeskoleklasse

Smitteudbrud lukker to skoler og en fritidsklub

Lukket parkeringsanlæg på Islands Brygge

Coronasmitte lukker flere p-anlæg - nu parkerer bilister ulovligt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere