Parken-aktien ryger i vejret på børsen

Stigningen kommer samtidig med, at købstilbud ifølge ervhervsmediet Inside Business vil blive fremlagt for bestyrelsen senere i denne uge.

Parken Sport & Entertainment er en populær aktie hos investorerne tirsdag morgen.

Aktien er således åbnet med en stigning på 25 procent.

Ifølge investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen sker det efter, at erhvervsmediet Inside Business på baggrund af unavngivne kilder har fortalt, at en gruppe investorer er interesseret i at købe virksomheden.

- Ideen går på, at man vil splitte virksomheden op. Så man vil tage kontorejendommene og Lalandia og frasælge dem og så fokusere på at udvikle fodbolddelen. Det er det, investorerne reagerer på, siger han.

Parken: - Vi har ikke hørt noget

Det drejer sig ifølge Inside Business om en gruppe udenlandske investorer, som har den amerikanske kapitalfond Fortress med ombord. Tilbuddet skulle blive præsenteret for Parkens bestyrelse i denne uge, og målet er en total opsplitning af underholdningskoncernen.

quote LD skal ikke være storaktionær i Parken til evig tid og skal derfor på et tidspunkt sælge sin aktiepost.

Dorrit Vanglo, direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond

LD skal ikke være storaktionær i Parken til evig tid og skal derfor på et tidspunkt sælge sin aktiepost.

Dorrit Vanglo, direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. 

I en fondsbørsmeddelelse oplyser Parken Sport & Entertainment, at de ikke har kendskab til, at en gruppe udenlandske investorer vil komme med et opkøbstilbud.

- Under henvisning til rygterne i Inside Business dags dato om, at en gruppe udenlandske investorer påtænker at præsentere Parken Sport & Entertainment A/S’ bestyrelse for et købstilbud på aktierne i Parken Sport & Entertainment A/S, skal vi hermed meddele, at Parken Sport & Entertainment A/S ikke har været i dialog med nogen udenlandske investorgrupper, og der er ikke blevet præsenteret noget købstilbud for Parken Sport & Entertainment A/S’ bestyrelse, står der i meddelelsen.

Efter denne udmelding røg noget af investorernes begejstring for aktien, og den er ud på formiddagen faldet til en stigning på omkring 15 procent. 

Rygtet kan stadig være sandt

Ifølge Per Hansen betyder afvisningen fra Parken Sport & Entertainment ikke nødvendigvis, at rygterne ikke har noget på sig. Børsnoterede selskaber har nemlig en pligt til at fortælle, hvad de ved i forbindelse med købstilbud.

- Og når investorerne bliver præsenteret for sådanne rygter, er det god skik, at selskabet går ud og siger ”Nej, det ved vi ikke noget om”.

Er der så faktisk en gruppe investorer, som planlægger at komme med et bud, er det dermed med til at lokke dem ud af busken, forklarer Per Hansen.

- Hvis investorerne aldrig kommer med noget bud, var det måske bare et rygte.

Investeringsøkonomen anbefaler derfor de private investorer at lave deres egen vurdering af rygtet. Her kan man med fordel lave to kolonner, hvor man i den ene noterer ned, om rygtet er sandsynligt, og i den anden hvorfor det ikke skulle være det.

- Vurderer man, at det ikke er sandsynligt, kan man vælge ikke at gøre noget. Men man kan også spekulere i kursstigningen og sælge sine aktier, hvis man mener prisen er favorabel. Mener man derimod, at rygtet har noget på sig, kan man vurdere, om det kan svare sig at købe op i selskabet.

Storaktionær: - Vi er er i dialog

Lønmodtagernes Dyrtidsfond ejer 29 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment. Her bekræfter direktør Dorrit Vanglo overfor TV 2, at de er blevet kontaktet af firmaet Redstone Advisors, som er hyret ind som mellemmand for Fortress.

- Det er korrekt, at vi er blevet kontaktet af amerikanske investorer og har været i dialog med Redstone. Der er ikke indgået nogen aftale.

- LD skal ikke være storaktionær i Parken til evig tid og skal derfor på et tidspunkt sælge sin aktiepost.

Dorrit Vanglo vil ikke kommentere aktiekursen, eller om den ligger på et niveau, hvor er det interessant for Lønmodtagernes Dyrtidsfond at sælge deres aktiepost.

Aldrig kommet sig oven på finanskrisen

Interessen for Parken viser, at ejerskabet af danske fodboldklubber bliver et mere internationalt game, lyder vurderingen fra TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn.

- Vi har set en række udenlandske kræfter gå ind i andre klubber som Vejle Boldklub og FC Nordsjælland.

- Tilbuddet fra de potentielt nye ejere af Parken er pænt uden at være prangende. Parken-kursen var i sine velmagtsdage betydeligt højere oppe, men er aldrig rigtig kommet sig over finanskrisen, og ejerskabet af Fitness DK udviklede sig til en kæmpe sten i skoen for virksomheden.

Sidste sommer blev Fitness DK solgt til kapitalfonden Altor og Tryghedsgruppen for 100 millioner kroner. Det skete, efter at kæden havde givet Parken Sport & Entertainment et underskud på samlet 200 millioner kroner to år i træk.

- Med salget af fitnesskæden fremstår Parken som en mere fokuseret og interessant forretning for interesserede, vurderer Ole Krohn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere