Overblik: Nu skal guld, sølv og bronze uddeles i Superligaen

Alt er stadig på spil i Superligaen, der for fleres vedkommende slutter i dag.

Guld, sølv og bronze mangler at blive uddelt i Superligaen.

Det bliver det mandag, hvor den første nedrykker fra landets bedste række desuden findes. Det er også i dag, hvor endnu et hold sikrer sig overlevelse.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen vurderer her sandsynligheden for de mange forskellige scenarier på dagen, hvor guldmedaljerne skal have ejere og et hold må den tunge tur ned i 1. division.

Guldkampen

1. FC Midtjylland – 82 point (+40 i måldifference) - møder AC Horsens hjemme

2. Brøndby IF – 80 point (+45 i måldifference) - møder AaB hjemme

Efter den dramatiske overtidsscoring i Brøndbys 2-2-kamp i Horsens er matchbolden spillet over i hænderne på FCM, der med en sejr på sidste spilledag er dansk mester.

Her møder midtjyderne netop AC Horsens hjemme på MCH Arena, hvor der pludselig er lagt op til guldfest. Men FCM skal vinde, for ellers kan Brøndby med en sejr hjemme mod AaB tage førstepladsen tilbage og sikre klubben det første mesterskab i 13 år.

Kasper Lorentzen: 75 % sandsynlighed for guld til FC Midtjylland

- På hjemmebane i Herning ligger det i den grad til FC Midtjylland. På et fyldt MCH Arena med et danmarksmesterskab på spil tvivler jeg på, at AC Horsens kan stå imod.

- Der er ikke stor chance for, at Horsens-holdet gør det, men alligevel er der et eller andet, der lurer. De har groft sagt samme stil som FCM, og det er en fordel. Havde det været AaB eller FC Nordsjælland, som skulle på besøg, var jeg mere sikker på, at midtjyderne ville vinde – her ser jeg en reel chance for en overraskelse.

- Men jeg kan alligevel ikke forestille mig, at FCM får gummiben. Jeg prøvede selv at stå i samme situation, da jeg vandt mesterskabet med FCN, hvor vi overhalede FC København før sidste runde og slet ikke var nervøse før sidste kamp.

- Du kan ikke sammenligne midtjydernes situation med de gummiben, Brøndby har haft. De var foran længe og havde muligheden for at vinde det første mesterskab i så mange år. Det samme pres kan ikke være nået til Midtjylland, mener Kasper Lorentzen.

Bronzekampen

3. FC Nordsjælland – 58 point (+45 i måldifference) - møder FC København hjemme

4. FC København – 57 point (+18 i måldifference) - møder FC Nordsjælland ude

Alt andet end en FCK-sejr vil gøre FC Nordsjælland til bronzevindere i opgøret, hvor de desuden nyder godt af at have hjemmebanefordel.

Københavnerne, der har vundet guld de sidste to år, kan imidlertid selv afgøre sagerne og har – på trods af et nyligt nederlag til FC Midtjylland – leveret gode resultater i mesterskabsslutspillet, hvor Ståle Solbakkens tropper kun mangler at hente det sidste af de point, som de var bag Kasper Hjulmands unge mandskab inden de afgørende kampe.

Kasper Lorentzen: 50 % sandsynlighed for bronze for begge mandskaber

- Puha, den er svær. Jeg synes, at FC København har været rigtig dygtige i mesterskabsslutspillet, hvor de har været uheldige ikke at få flere point. Generelt er de skræmmende at se på efterhånden. Der er meget kvalitet på FCK-holdet.

- Men kampen er i Farum, hvilket gør det hele mere åbent. Også fordi FCK skal vinde efter at være snublet i sidste runde.

- Jeg tror, at FCK vil være spilstyrende, og at FCN vil lure på omstillinger, som de har så mange hurtige spillere til at eksekvere. Jeg tror, at der kommer mange mål, for nordsjællænderne kan ikke stå imod københavnernes pres. Men omvendt vil FCN også gøre ondt på FCK, spår Kasper Lorentzen.

Overlevelseskampen

Randers FC – Lyngby BK – første opgør i Lyngby endte 2-1 til Randers FC

Randers-holdet har et godt udgangspunkt efter en 2-1-sejr på Sjælland. Holder de føringen hjem, er de reddet endnu en sæson i Superligaen, mens Lyngby-holdet må ud i endnu to overlevelseskampe mod Vendsyssel FF, der blev nummer tre i 1. division.

En sen Lyngby-reducering gør imidlertid, at opgøret stadig er åbent. Men det kræver minimum to Lyngby-mål, hvis de skal sikre overlevelsen mandag.

Kasper Lorentzen: 80 % sandsynlighed for Randers-overlevelse mandag

- Jeg tror, at Randers FC overlever. De var klart mest fattede i udtrykket i det første opgør, hvor Lyngby BK var heldige at reducere i slutfasen.

- Var det blevet 2-0, havde den været lukket, men det tør jeg næsten at sige, at den er alligevel. Det kan godt være, at Lyngby kommer til at have bolden, men Randers-holdet er bare så fattede i den måde, de spiller på.

- Og så er de bedre end Lyngby, der kun har vundet én ud af de sidste 23 superligakampe. De er vildt, at de med endnu en sejr kan overleve i dag, siger Kasper Lorentzen.

Nedrykningskampen

Silkeborg-FC Helsingør – første opgør i Helsingør endte 1-1

En scoring i overtiden gør, at Silkeborg-holdet er bedst stillet til returkampen i Søhøjlandet.

Det gode udgangspunkt er vigtigt, for der er ikke flere chancer til taberen at dette opgør, der rykker direkte ud af Superligaen.

Vinderen er endnu ikke sikret overlevelse, men skal møde nummer to i 1. division, Esbjerg FB, i to nye nedrykningskampe.

Kasper Lorentzen: 60 % sandsynlighed for Silkeborg-overlevelse

- Nedrykningskampe er mere nervepirrende end guldkampe. Taber du mesterskabet, har du en chance igen næste år. Her er det alt eller intet.

- Du må ikke tænke over, hvad der er på spil, men alligevel er det dét, der skal motivere dig. Det handler om erfaring. Og Helsingør har mange unge spillere, som ikke har stået for presset de sidste kampe.

- Helsingør-holdet skal spille en perfekt defensiv kamp, som de var lige ved at gøre på hjemmebane, men så er det også muligt. Silkeborg er dog favoritter, og de spiller også hjemme på kunstgræsset. Jeg tror – desværre for Helsingør – at de må en tur ned 1. division.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere