Nyt nedbørområde på vej ind over Danmark - kan give mere sne

Hvor det lørdag mest var Nordsjælland, der fik sne, er det nu den sydelige del af Lorryland, der de kommende dage kan få et hvidt drys.

Efter en lørdag morgen hvor man i Nordsjælland og i Vendsyssel stod op til et par centimeter julesne, er et nyt nedbørområde på vej frem mod Danmark.

Det kan i det kommende døgn - her to dage før juleaften - stedvis kan give sne, som øger forhåbningerne om en lokal hvid jul.

Det er et mindre lavtryk, der giver nedbøren. Lavtrykket vil komme ind over den sydlige del af landet. I de sydlige egne vil nedbøren primært falde som regn, men langs nedbørsområdets nordlige kant er der mulighed for sne. Det skyldes kold luft, der blæser fra øst og nordøst ned over den nordlige og østlige del af landet, hvor det vil forblive frostvejr i det kommende døgn.

Mere sne til dele af landet

Nedbørområdet kommer primært til at bølge hen over den sydlige halvdel af landet, hvor temperaturerne vil ligge mellem to og fire grader.

LØRDAG KLOKKEN 18
LØRDAG KLOKKEN 18
Foto: TV 2 Vejret

Ifølge de seneste prognoser vil der være en markant grænse til koldere vejr med temperaturer mellem frysepunktet og et par graders frost over den nordlige del af landet.

Dermed kan nedbøren fra lørdag eftermiddag og frem til middagstid lillejuleaftensdag i dele af Øst- og Midtjylland samt hen over Midt- og Sydsjælland i perioder falde som sne.

Flere steder vil man lillejuleaften således have sne på jorden, og med udsigt til fortsat frostvejr frem til juleaftensdag er der især i Nordjylland og i dele af Nordsjælland, hvor der allerede ligger sne, fortsat gode chancer for en lokal hvid jul.

Sker det, er det første gang vi har lokal hvid jul siden 2012. Sidste landsdækkende hvide jul havde vi 2010.

Når nu København i denne omgang går fri af sneen, kan man jo glæde sig til, at der ikke går så lang tid, før man kan stå på ski ude sne på Amager Bakke. Se hvordan ekspert bedømmer pisten i videoen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere