Ny serie om drabet på Kim Wall i massiv modvind kort efter udgivelse

Forlaget Saxo og forfatter Thomas Djursing har fået skarpe reaktioner på serien 'Ubådsmysteriet'. Første afsnit blev udgivet i går.

- Hvor er det usselt og smagløst. Skam Jer Saxo.com.

- Too soon. Er i småt begavede eller blot fuldstændigt blottet for empati?

- Farvel Saxo. Det er dog det mest uetiske jeg længe har oplevet! Tænk at ville tjene penge på sådan en tragedie. Tænk dog på Kims familie. Jeg håber, I tænker jer om én gang til og fjerner den udgivelse.

Sådan lyder blot nogle få af de voldsomme reaktioner på Facebook efter forlaget Saxo.com onsdag offentliggjorde første kapitel af en ny serie, 'Ubådsmysteriet'. 

Det er forfatter og journalist på Ingeniøren Thomas Djursing, der også har skrevet bogen 'Raket-Madsen' om den nu drabssigtede ubådsejer, der står bag den såkaldte 'Serial'. Efter planen skal den udkomme en gang om ugen som e-bog og lydbog.

Peter Madsen er varetægtsfængslet, sigtet for drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall på hans ubåd Nautilus UC3 i august i år.

Voldsomme reaktioner

Udgivelsen har skabt voldsomme reaktioner på Facebook. De tre kommentarer øverst i denne artikel er blot nogle få af de vrede kommentarer blandt de i alt 114 kommentarer, opslaget på Facebook havde udløst torsdag aften ved 20-tiden. Langt den overvejende del af de Facebook-brugere, der har reageret, er vrede og forargede over forlaget og forfatterens projekt om sagen.

Den voldsomme reaktion og den skarpe kritik kommer bag på Thomas Djursing. Det er ikke lykkedes TV 2 at komme i kontakt med ham torsdag aften, men til DR siger han:

- Jeg havde forventet en kraftig reaktion på projektet, men den har nok været mere ensidigt negativ, end jeg havde håbet på.

Han forsvarer beslutningen om at udgive projektet inden retssagen mod Peter Madsen er gennemført og afsluttet med en dom.

- Der er historier, som det giver bedre mening at skrive, mens vi står midt i dem og kan føle dem. Jeg håber, at det vil blive opfattet som en form for fortællende journalistik, som kan være med til at gøre, at vi bedre forstår de begivenheder, vi står i, siger han til DR.

Forlagschef: Kim Walls familie ikke informeret

Stifter af Saxo.com Jørgen Balle Olsen oplyser til DR, at Kim Walls familie ikke er informeret om projektet - og at der heller ikke er planer om at gøre det nu.

- Jeg må tro på, at en så nøjagtig og klar beskrivelse som muligt af hele forløbet kan bringe ro på længere sigt for alle. Det mener vi, at dette projekt i højere grad kan bidrage til, end fragmentariske overskrifter og korte tv-interviews kan, siger Jørgen Balle Olsen til DR.