Ny mobil politistation indsættes på Nørrebro

Der vil desuden være mere end dobbelt så mange patruljebiler til stede.

Politiet har efter den seneste nat skyderi hvor en person blev ramt valgt at indsætte endnu en mobil politistation på Nørrebro.

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov siger til TV 2:

- Vi indsætter endnu en mobil politistation ude i området og stiller os til rådighed for borgerne, så vi kan komme i kontakt med dem om den situation, de er i. Man vil opleve et politi, der er massivt til stede på Nørrebro. Der vil være mere end dobbelt så mange patruljebiler til stede. 

Overborgmester efterlyser mandsopdækning

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er samtidig ude at kræve byens bandemedlemmer mandsopdækket. Det siger han til TV 2 efter den seneste tids skudepisoder på Nørrebro i København. Senest blev en 39-årig mand søndag aften offerfor den verserende bandekonflikt.

- Sådan som situationen er nu, er der ikke meget andet at gøre end at gå ind og mandsopdække personkredsen i bandemiljøet, siger Frank Jensen. 

290 registrerede bandemedlemmer

Søndagens skyderi er blot den seneste i en lang række af skudepisoder på Nørrebro i København. Og dermed er situationen nu så alvorlig, at man bør tage skrappere midler i brug, lyder det fra Frank Jensen. 

- Vi skal møde de her bander med en meget meget markant indsats, der får dem til at miste troen på, at det er dem, der har magten over vores byer, siger Frank Jensen også ved pressemødet ved Socialdemokratiets sommergruppemøde i Randers.

Der har tidligere været 365 registrerede bandemedlemmer i København, men antallet er nu nede på 290, takket være et samarbejde mellem politiet og kommunen, lyder det fra overborgmesteren. 

- Det bør være muligt, nu hvor vi er nede på det antal, at mandsopdække dem, der er tilbage i det her miljø. Så hver gang de bevæger sig ud af deres bolig, skal de vide, at så følges de af politiet på den ene eller anden måde.

Hvorfor skulle mandsopdækning afholde bandemedlemmerne fra at skyde?

- Det gør det ved, at der er stor sandsynlighed for, at man kan tage dem på fersk gerning og få dem stillet for domstolene, få dem dømt og sendt i fængsel, siger Frank Jensen. 

Bandeinitiativer kommer sent

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fremlagde fredag 12 initiativer, som skal indgå i bekæmpelsen af bandekriminalitet.

Regeringen afsætter 60 millioner kroner årligt til bestræbelserne på at bekæmpe bandekriminalitet. Pengene skal blandt andet gå til ansættelse af 50 nye medarbejdere i politiet, nyt overvågningsudstyr, og så skal militæret overtage noget af grænsebevogtningen, så betjentene i stedet kan bruges til indsatsen mod bandekriminalitet. 

Det undersøges også, om man kan forbyde banden Loyal to Familia, og i sidste uge åbnede en mobil politistation på Nørrebro.

Overborgmesteren tager positivt imod regeringens initiativer. Men han har sine forbehold. 

- Jeg kunne godt ønske mig, at de var kommet noget tidligere, for bandekonflikten er spidset til over en lang periode i København, siger Frank Jensen.

Manden, der blev ramt af skud søndag aften, er efter politiets vurdering en tilfældig forbipasserende uden kendte banderelationer. Han er i kritisk tilstand, oplyser Københavns Politi.

Ligeledes var de to unge mænd på 23 og 24 år, der blev ramt af skud lørdag, tilfældige forbipasserende. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

diamant

Politiet søger ejere til stjålne smykker: Er det din diamantring?

20180411-071838-a_49mb.jpg

Kvinde under anklage - tastede 850 borgere til skattesnyd

624917-311

Påkørt af bil: 75-årig kvinde i kritisk tilstand

Mand død på sheltertur.

33-årig mand død efter familietur i shelter

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere