Nu skal chauffører afvise passagerer i busserne grundet coronavirus - få overblikket over den offentlige trafik

Ingen kontanter, halv kapacitet og længere tog er nogle af de nye tiltag, der skal begrænse smittefaren i den kollektive trafik.

I kølvandet på regeringens strategi om at inddæmme spredningen af coronasmitten iværksætter landets trafikselskaber en række tiltag, der træder i kraft onsdag.

Her får du overblikket over, hvordan de nye initiativer påvirker den offentlige transport:

DSB, hele landet

  • Længere tog: DSB vil køre med lange tog uden for myldretiden for at sikre bedst mulig plads til de rejsende.
  • Ingen kontanter: DSB vil ikke modtage kontant betaling i togene.
  • Mere personale: DSB vil indsætte personale på de mest kritiske trafikknudepunkter, der kan vejlede passagerne.
  • Refundering af billetter: Alle DSB-billetter kan refunderes uden gebyr, også ikke-refunderbare billetter som eksempelvis Orange billetter.
  • Samarbejde om kommunikation: DSB vil sammen med de øvrige parter i den kollektive transport forstærke kommunikationen overfor kunderne som følge af coronavirus.

For at undgå overfyldte tog og stående passagerer arbejder DSB også på at indføre krav om pladsbillet i fjern- og regionaltog, lyder det. Derudover opfordrer DSB folk til ikke at rejse i myldretiden, som regeringen også har opfordret til.

Movia, Sjælland

  • Kun så mange passagerer, som der er siddepladser til. Busserne kører med cirka halv kapacitet, så passagerne ikke står for tæt. På den måde begrænses smitten.

- Det her vil betyde gener for passagerne, for der vil være busser, der kører forbi stoppesteder, fordi kapaciteten er opbrugt. Men det er op til chaufførerne. Så mit bedste råd er, at man lytter til dem. De gør deres bedste, siger Camilla Struckmann, kommunikationsdirektør i Movia, til TV 2.

Metroselskabet, København

  • Øget rengøring. Tog og stationer rengøres oftere og med flere desinficerende rensemidler.
  • Flere tog. Der er indsat flere tog, og myldretidsdriften er forlænget for at sikre mindre trængsel i togene. Således er myldretidsdriften udvidet på alle tre linjer, så den nu varer fra klokken 6-20.
  • Personalet er opmærksomt. Personalet i tog og på stationer er instrueret i ekstra opmærksomhed omkring forebyggelse af mulig smitterisiko.
  • Fraråder risikogruppen at rejse med metroen. Folk med svagt helbred eller svækket immunsystem frarådes at rejse med metroen. Det samme gælder syge eller folk med mistanke om smitte.

Pressekoordinator Kåre Møller Madsen oplyste tirsdag til TV 2 Lorry, at Metroselskabet allerede har oplevet et fald i passagerer de seneste dage på under 10 procent.

- Så der er allerede mere plads i metroen end normalt, sagde han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik