Nu sætter Nicklas Bendtner selv ord på voldeligt sammenstød

Natten til søndag blev han anmeldt for vold mod en taxachauffør i København.

Tirsdag eftermiddag brød Nicklas Bendtner tavsheden, efter han i weekenden blev anmeldt for vold mod en taxachauffør i København.

Ifølge chaufførens arbejdsgiver, Dantaxi, brækkede han kæben efter et slag fra Nicklas Bendtner. Slaget blev bekræftet af Bendtners kæreste, Philine Roepstorff, mandag eftermiddagen, men ifølge hendes udsagn handlede han i selvforsvar mod en aggressiv chauffør. Siden afviste Dantaxi Roepstorffs forklaring og henviste til video- og lydmateriale taxaen.

På et ekstraordinært pressemøde i Trondheim, hvor hans klub Rosenborg har hjemme, stillede en berørt Bendtner sig frem og satte ord på hændelsen.

- Som I har kunnet læse i medierne, har jeg rigtigt nok været involveret i en yderst uheldig og for mig stærkt ubehagelig situation omkring klokken to natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den kunne udvikle sig, som den gjorde. Jeg er ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev, siger Nicklas Bendtner.

- Der er nogle mennesker, jeg gerne vil beklage overfor, for de har altid behandlet mig ordentligt og har krav på min respekt. Over for Rosenborgs fans beklager jeg, at dette er sket, og at jeg ikke undgik at havne i situationen, også selvom jeg forinden havde forsøgt at komme væk fra den.

- Det har fra starten været en glæde at spille for Rosenborgs suveræne og trofaste publikum, og jeg har sat en ære i at gøre dem stolte af mig og holdet. Jeg tager ikke let på det tilbageskridt, som denne triste hændelse betyder.

- Over for klubben beklager jeg af hele mit hjerte, at vi står her i dag. Rosenborg har været mere end en god klub for mig. Den har føltes som et nyt hjem og en ny familie, da jeg mere end nogensinde behøvede luftforandring og en ny start. Heroppe har jeg haft nemmere ved at kunne være den person, jeg ønsker at være.

- Den sorthvide dragt ligger mit hjerte nær, også når jeg ikke bærer den. Over for mine kære holdkammerater beklager jeg, at det her skal stjæle fokus i så vigtig en tid, og jeg takker for den forståelse, som jeg allerede er blevet mødt med. De folk, jeg dagligt har delt omklædningsrum med i halvandet år, ved heldigvis godt, at jeg ikke er og aldrig har været en voldsmand, men at jeg beskytter dem, jeg har kært. Både på og uden for banen.

Bendtner sluttede af med at fortælle, at han ikke kan udtale sig yderligere om sagen, så længe den bliver behandlet i det danske retssystem.

Han er sigtet for vold, men nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer Anders Németh, der heller ikke vil kommentere yderligere på sagen.

Bliver indtil videre i Rosenborg

Med på pressemødet var også den daglige leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, der slog fast, at Bendtner fortsætter i klubben.

- Vi har haft en grundig gennemgang med Nicklas om, hvad der skete, og så er det vigtigt for os som klub at tage vare på Nicklas Bendtner som person og som spiller i Rosenborg. Nicklas har været en fantastisk ressource for Rosenborg, og han er vigtig for spillergruppen med sin erfaring, siger hun.

- Det er vigtigt for os som klub sammen med Nicklas at bidrage til, at lignende situationer ikke opstår. Vi tager sagen alvorligt og behandler alt fakta i sagen med respekt. Det samme gør Nicklas.

Skulle Bendtner blive dømt for vold, bliver der på ny taget stilling til hans fremtid i Rosenborg.

- Vi har ikke vurderet, hvad vi gør, hvis Nicklas bliver dømt for vold. Så må vi vurdere situationen igen, siger Tove Moe Dyrhaug.

Nicklas Bendtner vil nu gøre sit til, at en ny episode som denne ikke gentager sig.

- Jeg vil naturligvis tage endnu større forholdsregler, end jeg troede nødvendigt, så jeg ikke havner i en lignende situation igen, siger Bendtner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere