Nu løftes sløret - her er portrættet af kronprins Frederik

Den tidligere forsanger i bandet Kashmir vil gerne vise kronprinsens åbenhed i maleriet, som udstilles på Frederiksborg Slot.

Temaet er James Bond. 

Kronprinsen sidder henslængt i en lyserød sofa med åben jakke og armene på armlænene. Han ser afslappet ud. På det røde, runde sofabord ved siden af står en dry martini. Det er ikke til at se, om den er rystet eller rørt.

Ideen er, at kunstneren ser kronprinsen som en mand med Bonds charme og udadvendthed. Han viser ham i fuld figur med sorte lædersko, mørke sokker, hvid skjorte, brede seler og en mørkeblå butterfly. 

Det er meningen, at kronprinsen skal se elegant ud på billedet, som hedder Lanciers, lyder begrundelsen fra Kasper Eistrup, som er manden bag det nye portræt af kronprins Frederik.

Var på kronprinsens spilleliste

Han er også kendt for at lave musik. I omtrent 20 år stod han i front for den populære rockgruppe Kashmir, som lavede en række store hits fra 1994 til 2013.

Her er Kasper Eistrups portræt af kronprinsen. 
Her er Kasper Eistrups portræt af kronprinsen. 
Foto: Kasper Eistrup / Kongehuset

Blandt andre to numre, som også fandt vej til kronprinsens personlige spilleliste på tjenesten Spotify, som blev udgivet i forbindelse med en udgivelse af en bog om tronarvingen sidste år. 

Det var sangene 'Surfing The Warm Industry' og 'Mom In Love, Daddy In Space' fra pladerne Zitilites og The Good Life.

Men for nu er guitaren lagt på hylden for Kasper Eistrups vedkommende. Faktisk har han altid følt sig mere som billedkunstner end musiker, fortæller han til TV 2:

- Jeg har altid set mig selv som en maler, der spillede musik. 

Maleriet af kronprinsen lanceres i forbindelse med udstillingen "Fragmentarium" på Frederiksborg Slot i Hillerød. Den består af 85 værker udført af Kasper Eistrup over en længere periode. I den forbindelse har Frederiksborg Slot bedt Kasper Eistrup om at portrættere kronprinsen.

Har talt med kronprinsen om drømme

Til at udføre portrættet har han fået frie hænder, men har også holdt en række private møder i atelieret og på Amalienborg for at komme længere ind under den royale facade. 

- Han er en svær person. For vi kender ham jo rigtig godt allesammen. Og vi kender ham for en lang række ting, som jeg i det her billede faktisk bevidst har udeladt, fortæller Kasper Eistrup.

Her tænker han på billederne af kronprinsen som atlet, soldat i frømandskorpset eller for de hårde ekspeditioner til Grønland. Dét billede synes Kasper Eistrup, at vi alle har set rigtig mange gange.

- Så hele min proces med at lave et billede af kronprinsen er faktisk gået med at finde en anden måde at fremstille ham på, som stadigvæk er ham, men ligner ham i en anden position.

Og her har det sværeste i processen været at lære kronprins Frederik lidt at kende. Det er blevet til mange samtaler på tomandshånd om ting, som egentlig ikke have noget med maleriet at gøre. De har blandt andet talt om drømme. 

- Ud over at han er en meget sporty og aktiv person, så er han også et ret lyttende menneske. Han spørger meget og lytter meget. Og så observerer han. Og så synes jeg, at han er en ret åben person. Derfor havde jeg lyst til at sætte ham sådan her i en sofa med jakken åben, fortæller Kasper Eistrup.

Kasper Eistrup er 45 år og har siden 1999 deltaget i flere kunstudstillinger i Danmark og i udlandet. Kronprinsen og Kasper Eistrup har mødt hinanden ad flere omgange. Blandt andet spillede Kashmir til et arrangement inden kronprinsen og Mary Donaldsons bryllup i maj 2004.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere