North tager stor skalp i intens finale

Som det andet europæiske hold har North kvalificeret sig til ECS Season 7 Finals i London. Det første hold, der gjorde det, var Astralis.

Den seneste tids modgang for Danmarks næstbedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, North, blev torsdag aften afløst af en succesoplevelse.

Det skete, efter de vandt finalen over Frankrigs bedste hold, Vitality, i ECS Season 7 Europe Week 2.

- Wooo, sikke en intens kamp, skriver North-stjernen Valdemar 'valde' Bjørn Vangså på sin Twitter umiddelbart efter kampen.

Sejren giver en gevinst på små 79.000 kroner, men endnu vigtigere en plads i den store turnering ECS Season 7 Finals i London med en præmiepulje på over tre millioner kroner. Pladsen kom i hus efter en kamp, der udviklede sig til en neglebidder, som blev afgjort med mindst mulig margin.

I bedst-af-tre baner var North med holdets in-game leader, Casper 'cadian' Møller i spidsen skarpest, da det skulle afgøres på den tredje bane, Nuke, som de vandt med 16-14.

- Da alt så mest sort ud, og vi var i gang med at sætte en stor føring over styr, tog Casper 'cadian' Møller kontrollen over kampen og ledte holdet mod sejren, skriver holdets træner, Torbjørn 'mithR' Nyborg‏ på sin Twitter og uddyber:

- Virkelig nogle vanvittige kald. Vildt intense øjeblikke. Så meget initiativ fra alle spillerne, og til trods for at være bagud afgør vi Nuke som et hold.

Serien begyndte ellers med en fransk magtdemonstration, da de satte North på plads i banen Cache med en 16-2-afklapsning. Danskerne lod sig dog ikke slå ud, og i den efterfølgende bane, Inferno, var det deres tur til at dele tæsk ud, da de kun gav fem runder væk til franskmændene.

Bliv klogere på E-sport i vores søndagsmagasin her:

Drengene på holdet North er blandt de bedste i verden til spillet Counter-Strike. I dag var de i kamp for første gang i de nye trøjer - til verdensmesterskabet i Altanta i USA. De kæmper om førstepladsen og præmien på 1 million dollar - et tydeligt bevis på, at e-sport, som det hedder, er blevet til en stor industri.

 

Går i Astralis' fodspor

North, som er ejet af FC København og Nordisk Film, har ellers kæmpet med at få tingene til at fungere på det seneste, hvor man blandt andet missede kvalifikationen til verdens største turnering, den halvarlige major, i februar.

Derfor er de dalet ned på en 12.-plads på verdensranglisten. Sejren over Vitality, som er nummer ni i verden, bekræfter dog, at Norths topniveau intet fejler.

Danskerne gør dermed kunsten efter Astralis, som i sidste uge kvalificerede sig til finalerne i London, hvor der kun er plads til fem europæiske hold. I næste uge er der igen en plads på højkant, når tages hul på uge tre. Her kan North og Astralis læne sig tilbage, mens Vitality og de andre europæiske hold igen skal forsøge at kvalificere sig. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere