Nicki Bille nægter sig skyldig i vold, men erkender trussel med luftpistol

Den tidligere landsholdsspiller afgav forklaring i sagen, hvor han risikerer fængselsstraf, hvis han kendes skyldig.

(Arkivfoto) Nicki Bille ved en tidligere retssag omhandlede en voldsepisode. Torsdag d. 25. april påbegynder en ny retssag mod den tidligere landsholdsspiller. Foto: Simon Skipper - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Fodboldspilleren Nicki Bille tog torsdag plads i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for blandt andet vold, trusler og narkobesiddelse.

Da den 31-årige Bille ankom i retslokalet, indledte han med at undskylde, at han var kommet for sent.

Han var iklædt en blomstret t-shirt, der afslørede, at hans højre arm stadig er i forbinding, efter han i december blev skudt med et haglgevær. En skade, som ifølge Bille betyder, at hans fodboldkarriere kan være slut.

Bille er tiltalt for i alt fem forhold. Det ene omhandler en episode om natten 22. december sidste år, hvor han anklages for at have slået en dørmand med et til to knytnæveslag uden for en natklub.

Det nægtede han sig skyldig i, og han fremlagde i stedet sin version af nattens begivenheder. Her anfægtede han også nogle af de forklaringer, som både dørmanden og vidner er kommet med.

- Min ekskæreste var indenfor, og derfor var jeg sur over ikke at måtte komme ind. Jeg har mange følelser, og derfor bliver jeg frustreret og sur. Jeg giver ham ét slag med flad hånd i hovedet, og så løb jeg væk og tog en taxa hjem, forklarede Nicki Bille.

Han fortalte videre, at han var meget fuld på tidspunktet efter at have drukket sammen med en ven, inden de tog i byen.

Politiet var massivt til stede ved Nicki Billes lejlighed i forbindelse med drabsforsøget, hvor den tidligere fodboldspiller blev skudt i armen med et haglgevær. Foto: Presse-fotos.dk

Erkender trussel med luftpistol

Nicki Bille erkendte til gengæld at have truet en mand med luftpistol 22. oktober sidste år og at have været i besiddelse af 0,26 gram kokain ved samme lejlighed.

Episoden udspillede sig cirka klokken 12 ud for Larsbjørnssstræde nummer 20 i København.

Ifølge Bille opstod episoden i forbindelse med, at en cyklist var vred over, at Bille var trådt ud foran ham. Pistolen trak han frem og rettede mod cyklisten, da cyklisten kom hen imod ham, forklarede Bille.

- Jeg følte mig truet og var inde i en dårlig periode. Det var ikke smart, men det var en impulsiv reaktion.

Luftpistolen havde han haft i inderlommen på sin jakke, men den havde ikke virket længe og var derfor helt ufarlig, forklarede fodboldspilleren. Derfor nægtede han sig skyldig i tiltalen om at have båret våbnet på en uforsvarlig måde.

Billes forklaring foregik stille og roligt, og han tog sig god tid til at besvare spørgsmålene fra både forsvarer og anklager.

Nicki Bille fik sin kontrakt ophævet i Lyngby Boldklub, da han tidligere på året blev anholdt i centrum af København. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Både før og undervejs i sin forklaring måtte han bede om lov til at tage et glas vand, da han forklarede, at han hurtigt bliver tør i munden på grund af den medicin, han tager som følge af skudsåret i hans arm.

Afviser at have truet sygeplejerske

Det sidste punkt i sagen mod Nicki Bille handler om en episode natten til 27. januar i år. Her er han tiltalt for at have truet en sygeplejerske på Rigshospitalet med vold.

Sygeplejersken har forklaret til politiet, at Bille skulle have stået med knyttet hånd og lavet bevægelser mod hendes hoved og udtalt, at "jeg fucking slår dig møgkælling."

Dette forhold nægtede Bille sig også skyldig i. Han fortalte i retten, at han var "ked af at blive anklaget for at have været et svin" på hospitalet.

Bille fastholdt, at han alene var endt i en højlydt diskussion med sygeplejersken ude på hospitalsgangen, fordi han var vendt sent tilbage til hospitalet, hvor han skulle opereres den efterfølgende morgen.

Nicki Bille risikerer bøde og fængselsstraf, hvis han kendes skyldig. Der er afsat to retsdage til sagen.

Nicki Billes sager

2009

I marts 2009 fik den dengang 21-årige Bille 40 dages betinget fængsel for at have uddelt knytnæveslag. Dommen blev gjort betinget af 50 timers samfundstjeneste.

2013

Angriberen røg i detentionen i Norge i september 2013 efter at have lavet ballade på et værtshus. Han slap med en bøde på 10.000 norske kroner.

2014

I april 2014 blev den daværende Rosenborg-angriber anholdt i København for gadeuorden og bed i forbindelse med anholdelsen en betjent i armen.

2015

Et år senere, og efter at være skiftet til franske Evian, faldt dommen på 60 dages betinget fængsel for blandt andet vold mod tjenestemand i funktion. Han blev ikke fyret af den franske klub.

2018

I juni 2018 blev Nicki Bille anholdt i Monaco for at have taget kvælertag på en veninde og slået en anden kvinde, der forsøgte at stoppe ham. Kort efter modtog han sin dom på 30 dages fængsel og blev efterfølgende løst fra sin kontrakt i græske Panionios.

2018

I slutningen af juli 2018 skrev Bille kontrakt med Lyngby fra 1. division, men allerede 26. oktober blev han fyret. Det skete, fordi angriberen nogle dage forinden var blevet anholdt på Strøget i København, angiveligt for at true en mand med en luftpistol.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik