Nedim Yasar begravet - her beder familie og venner en sidste bøn

Imens familie, venner og tidligere kolleger har sagt farvel til Nedim Yasar, leder Københavns Politi stadig efter gerningsmanden til drabet.

Den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar er lørdag eftermiddag blevet begravet på den københavnske vestegn.

Efter en ceremoni ved Alaadin-moskéen i Albertslund klokken 10.00 blev Nedim Yasar stedt til hvile på den muslimske gravplads i Brøndbyøster få kilometer fra moskéen. Ved begravelsen deltog familie fra nær og fjern, samt venner og tidligere kolleger til den dræbte.

- Der er en meget trist stemning. Nedim Yasar har været igennem en række religiøse ritualer, hvor han blev vasket, tildækket og afslutningsvis afsagt en begravelsesbøn, siger retsreporter Janni Pedersen, der har fulgt begravelsen.

Kort før klokken 10 ankom Nedim Yasar i rustvognen i en hvid kiste.

De omkring 130 fremmødte ved begravelsen fik udleveret et stykke papir med Nedim Yasars ansigt påtrykt, som de blev bedt om at bære på overtøjet

Alle fremmødte ved begravelsen har fået udleveret et billede af Nedim Yasar.
Alle fremmødte ved begravelsen har fået udleveret et billede af Nedim Yasar.
Foto: Nicolai Linares - Ritzau Scanpix

Kisten blev ført ud på parkeringspladsen, hvor den såkaldte janaza-bøn (begravelsesbøn, red.) blev bedt ud af en forstærker, der var hejst ud af vinduet fra første sal. Det lyder som en almindelig minaret-bøn, men er noget særligt, fortalte en af TV 2s udsendte reportere.

Nedims Yasars kæreste blev hjulpet frem til kisten af den tidligere radioværts far. Hun var ifølge TV 2s reportere på stedet dybt berørt.

Efter ceremonien blev kisten kørt de få kilometer til den muslimske gravplads i Brøndbyøster. Her samledes de hundredvis af fremmødte til en sidste bøn, mens Nedim Yasar blev sænket i graven.

 
 
Foto: Nicolai Linares - Ritzau Scanpix

Siden han kom ud af miljøet, gik Nedim Yasar i gang med at uddanne sig til pædagog og gik med drømmen om at blive exit-koordinator, så han kunne hjælpe folk som ham selv ud af hård kriminalitet. Desuden brugte han sin indgående viden om bandemiljøet i radioprogrammet 'Politiradio' på Radio24syv.

Politi søger vidner

Gerningsmanden er stadig på fri fod. Så mens familie og venner steder Nedim Yasar til hvile, søger Københavns Politi stadig efter vidner, som måske har set noget umiddelbart inden, de dræbende skud blev affyret mandag klokken 19.30.

- Vi vil gerne i forbindelse med vidner, der har set noget i området umiddelbart inden drabet fra klokken cirka 19.15. Gerningsmanden kan jo have ventet på Nedim Yasar og holdt stedet under observation, lød det torsdag fra politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi til TV 2.

Politiet hører også gerne fra folk, der mener at have set noget efter skuddene blev affyret og frem til klokken 19.45 mandag aften. Selv de folk, som måtte mene, de ikke har set noget vigtigt, vil politiet gerne høre fra.

Nedim Yasar blev 31 år, og han efterlader sig en kæreste og søn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere