Nedbør på vej: Størst chancer for sne mod øst

En frontzone med både regn og sne trækker i dag ind over landet vestfra. Jo længere man kommer mod øst, jo større er muligheden for sne.

Vi er stået op til en morgen med temperaturer over frysepunktet i hele landet, og sneen, som tirsdag morgen dækkede 88 procent af Danmark, har for længst fået ben at gå på.

Men selvom det er tøvejr, er det fortsat koldt nok til, at nedbøren over i hvert fald dele af Danmark kan falde som slud eller sne.

Således også i dag hvor en frontzone fra Nordsøen trækker ind over landet. 

Forventede temperaturer og udbredelse af regn og sne over Danmark den 13. december 2017 klokken 16.30. Foto: TV 2 VEJRET
Forventede temperaturer og udbredelse af regn og sne over Danmark den 13. december 2017 klokken 16.30. Foto: TV 2 VEJRET
Foto: TV 2 Vejret

Først regn, men senere slud og tøsne

Det bliver med regn til vestjyderne, men jo længere fronten kommer ind over Jylland, jo større er muligheden for, at nedbøren slår over i slud og tøsne.

Regnen vil begynde at slå over i slud og tøsne i navnlig den østlige halvdel af Jylland sidst på formiddagen, og når mange skal hjem fra arbejde i eftermiddag, vil der falde slud og tøsne mange steder på øerne. 

Det bliver køligt og blæsende

Temperaturerne falder til mellem frysepunktet og blot et par graders varme, når sneen begynder at falde, og det kan sagtens ske, at græsplæner, biler og hustage igen bliver klædt i hvidt i dagens løb.

Sammen med fronten tiltager vinden fra syd og bliver op til hård eller ved kysterne sågar kuling, så det bliver tilmed en ganske blæsende dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

sjælden ildkugle over sjælland

playIldkugle lyste himlen op over Sjælland - var ikke en almindelig meteor

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere