Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Udlændingenævnet oplyser til TV 2, at Roberto Sitsofe kan blive i Danmark, mens hans klage over inddragelse af opholdstilladelse bliver behandlet.

Selv om han har boet i Danmark 24 år, har de danske myndigheder inddraget Roberto Sitsofes opholdstilladelse. Han skulle have forladt landet mandag.

Den 33-årige murer fra Brøndby havde sikret sig en negativ coronatest og gjort sig klar til at forlade Danmark for at tage til Togo, hvor han kommer fra.

Men nu har Udlændingenævnet på et møde mandag vurderet Roberto Sitsofes sag igen, og i en mail til TV 2 bekræfter Udlændingenævnet, at han kan blive i Danmark, mens hans klagesag over inddragelsen af hans opholdstilladelse behandles.

- Det er virkelig fedt. Det er jeg meget glad for, siger Roberto Sitsofe til TV 2.

Kom til Danmark som ni-årig

Den 33-årige togoleser kom til Danmark, da han var ni år gammel. Han har gået i skole i Danmark, været ung i Danmark, uddannet sig i Danmark, og de seneste 10 år har han arbejdet som murer i Danmark.

Men på trods af det er hans opholdstilladelse blevet inddraget.

Han ville tage på en længere rejse til Togo og blive klogere på sine rødder og det land, han er født i.

Han tog afsted uden bagkant og ville rejse, så længe opsparingen rakte.

Han havde ikke skænket en tanke, at det kunne blive et problem at få lov til at rejse ind i Danmark igen.

Ophold i Togo trak ud

Men der findes en paragraf i Udlændingeloven, der siger, at man mister sin opholdstilladelse i Danmark, hvis man opholder sig uden for Danmark i mere end 12 måneder.

Roberto Sitsofes ophold i Togo trak ud på grund af nogle uforudsete begivenheder. Først var der en begravelse af et familiemedlem i landet. Så blev han selv syg af malaria og indlagt, og så kom coronapandemien, der flere gange aflyste hans fly til Danmark.

Da Roberto Sitsofe i juni 2020 endelig ankom i Københavns Lufthavn efter 19 måneders rejse, var der en betjent, der informerede ham om, at hans opholdstilladelse var bortfaldet.

22. januar fik han så brevet, der endeligt fastslog, at han ikke længere havde opholdstilladelse i Danmark, og at han havde en måned til at pakke sine ting og forlade landet.

Nu slår Udlændingenævnet altså fast, at Roberto Sitsofe har ret til at blive i Danmark, mens hans klagesag behandles. Roberto Sitsofes advokat har fået at vide, det vil tage omkring 14 måneder.

- Jeg håber jo bare, at jeg kan få lov til at blive i landet. Men det betyder jo også, at det hele starter forfra nu. Så nu vil jeg begynde på min uddannelse som bygningskonstruktør, og så må jeg bare vente på, at der kommer en afgørelse på klagesagen, siger Roberto Sitsofe til TV 2.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere