Meget varm søndag - her kan man igen få op til 30 grader

Efter årets hidtil varmeste nat venter en varm afslutning på weekenden.

Hedebølgen i Danmark fortsætter søndag med høje temperaturer. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Den landsdækkende varmebølge over Danmark fortsætter søndag med varmt og solrigt vejr.

Lørdag nåede temperaturen ved Abed på Lolland 31,0 grader, og det bliver det temperaturleje vi igen kommer op i nærheden af.

Læs også Jordbærplukkere sendt hjem for tidligt: Nu må gård sælge bær til symbolsk pris

Det er fortsat varm sommerluft, der siver op over Danmark fra sydøst.

Det gav os natten til søndag sommerens hidtil varmeste nat og vil søndag de fleste steder i landet give os temperaturer mellem 28 og 30 grader.

Varmest ventes det at blive på Sjælland, Lolland og Fyn, hvor termometeret for anden dag i træk lokalt kan runde 30 graders varme.

Prognose: Temperatur søndag klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Ved syd- og østvendte kyster bliver det dog lidt køligere uden på nogen måde at blive koldt. Her vil temperaturen nå op omkring 25 grader.

Her kan vinden især ud på eftermiddagen friske lidt op, mens det inde over land igen bliver en dag med rolige vindforhold.

Over en uge med varmt sommervejr

Søndag bliver den 12. dag i træk med en sommerdag, hvor temperaturen kommer over 25 grader, og det bliver det niende døgn i træk med landsdækkende varmebølge.

Læs også Pas på solen i sommervarmen - ozonlaget over Danmark er faldende

Sidste weekend og mandag med havde vi tre dage med landsdækkende hedebølge, hvor vi også fik årets foreløbigt højeste temperatur, da der søndag blev målt 32,4 grader i København.

Det varme og solrige sommervejr fortsætter mandag med temperaturer omkring 28 grader - inden en front med regn og torden passerer i løbet af tirsdagen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik