Matchfixing-sag fra Roskilde trækker spor til Balkan

Danmarks Idrætsforbund (DIF) undersøger matchfixing-sagen mod FC Roskilde og ser nu nærmere på en mulig forbindelse til det sydøstlige Europa.

Det, der begyndte som ballade i FC Roskilde, trækker nu spor til Balkan.

En kilde tæt på efterforskningen bekræfter, at en mulig forbindelse til Balkan undersøges i skandalesagen om matchfixing i den sjællandske divisionsklub.

Det bekræfter en anonym kilde tæt på efterforskningen over for TV 2 SPORT. Det har dog indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra DIF.

Det er mindre end tre uger siden, at spillere og stab i FC Roskilde holdt et meget omtalt møde, hvor klubbens tidligere træner, Christian Lønstrup, foreholdt sine spillere rygter om matchfixing.

Siden har DIF igangsat en undersøgelse af forholdene i FC Roskilde. Klubbens spillere har stillet deres private konti til rådighed for efterforskningen og nægter ethvert kendskab til ulovligheder.

Christian Lønstrup er blevet suspenderet af FC Roskilde.
Christian Lønstrup er blevet suspenderet af FC Roskilde.
Foto: Frank Cilius / Scanpix

Efterfølgende blev Christian Lønstrup suspenderet i klubben og for et par dage siden lød det, at han så havde valgt at opsige sit job.

Det har cheftræneren dog selv i går afvist.

- Oser af udenlandsk indblanding

TV 2 SPORT har talt med kilder i både gambling- og fodboldmiljøet. De fortæller uafhængigt af hinanden om forbindelsen til bagmænd på Balkan - enkelte endda om tråde til mafiaen.

Tidligere har Politiken skrevet, at der i tyske kiosker er væddet så mistænkelige beløb på mindst to af FC Roskildes kampe, at spilselskabet Tipico har slået alarm.

Christian Lønstrup gav onsdag en overordnet udtalelse til TV 2 Sport, men må ikke udtale sig yderligere, eftersom han - i modsætning til FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson - selv mener at være ansat i klubben.

FC Roskildes tidligere assistent John Bredahl, der uafhængigt af matchfixing-sagen blev fyret i FC Roskilde tirsdag, kender ikke til Balkan-bagmænd, men er ikke overrasket over, at sagen har fået et internationalt snit.

- Når man læser om de beløb, der er blevet spillet for i Tyskland, så skal man jo være naiv, hvis ikke man tror, der skulle være noget uldent, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er noget, der oser af udenlandsk indblanding af en art, tilføjer han.

Roskilde-ejer håber på afklaring

Ejeren af FC Roskilde, Carsten Salomonsson, var ikke klar over, at DIF's efterforskning af sagen nu har fået dem til at se nærmere på Balkan, før TV 2 SPORT fangede ham på en telefonforbindelse.

Hos den hårdtprøvede klub på midtsjælland håber de naturligvis ikke, at der bliver fundet bevis for matchfixing, men tålmodigheden i forhold til en afklaring bliver mindre og mindre.

- Jeg havde hele tiden regnet med, at man ville kigge ud over landegrænser og undersøge alt. Jeg håber, at vi snart kan få noget klarhed over, hvad der foregår, hvis der er foregået noget, fortæller Carsten Salomonsson til TV 2 SPORT.

- Det er jo en sindssygt ulykkelig situation. Vi håber bare på, at der kan komme styr på det her, så vi kan komme videre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Lyngbydirektør

Tilskuere bydes igen velkommen på landets stadioner: Lyngby-direktør er lykkelig

20_percent

playOL-skatere: Vi er bange for at for at køre ind i børnene

20210411-175648-L-1920x1276we

Kæmpe drama i Brøndby - københavnerne løber med det hele

20070614-190907-5-1920x1284we

Sportsklubber bløder medlemmer - sådan ser det ud i din kommune

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere