Måske ville tyven bare drikke, siger ejer af vodka til otte millioner

I Riga i Letland vil Leonard Yankelovich, ejer af vodkaflaske til otte millioner kroner, der er stjålet i København, ikke forhandle med tyven.

Han troede først, det var en joke.

Da Leonard Yankelovich, indehaver af luksusbil- og vodkafabrikanten Dartz Grupa i Riga i Letland, tirsdag fik besked om, at den vodkaflaske til otte millioner kroner, han havde udlånt til danske Brian Ingberg, var blevet stjålet, blev han forbavset.

- Det var uventet, vil jeg sige, og da de fortalte mig det i går (tirsdag red.), troede jeg først, det var en spøg, siger Leonard Yankelovich til TV 2 på et Skype-link fra Riga.

Men det var ikke en spøg.

Natten til tirsdag blev flasken - en såkaldt Russo Baltique-vodka i en flaske lavet af tre kilo guld og tre kilo sølv, der angiveligt gør den til verdens fjerdedyreste flaske vodka - stjålet fra danske Brian Ingbergs vodkasamling. Han havde fået lov til at låne den sjældne vodkaflaske og indlemme den i samlingen i kælderen under hans bar Café 33 i Dybbølsgade, hvor den stod i et halvt år.

Brian Ingberg tror, at tyven er en person tæt på, som har haft nøgle.

- Det er i hvert fald nogle, som har relation til nogle nøgler. Ellers kan det ikke lade sig gøre, siger Brian Ingberg.

Han har oplyst, at flasken ikke var forsikret.

Vil ikke købe flaske tilbage

Uanset hvem, der har begået tyveriet, afviser flaskens ejer Leonard Yankelovich at forhandle med tyven eller tyvene om at købe flasken tilbage.

- Man forhandler heller ikke med terrorister. Så kommer de bare igen, siger Leonard Yankelovich. Den lettiske erhvervsmand, der er opvokset i Letland, da landet var en del af Sovjetunionen, tager ellers tyveriet relativt roligt.

- Jeg har fordøjet situationen og forstået den, siger han.

Han tror, at gerningsmandens motiv er enkelt.

 - En mand med en flaske kan ikke forsvinde langt væk. Hvad vil han gøre med den udover at gemme den i sin kælder? Måske han ville fejre nytåret fuldt ud, måske ville han bare drikke. Ja, han ville nok bare drikke, siger Leonard Yankelovich.

Det er Københavns Politis Indbrudsgruppe, som efterforsker tyveriet.

- Vi har set overvågningsmaterialet, men vi har endnu ikke fået sikret det. Man kan se tyveriet på overvågningsmaterialet, men ikke godt nok til, at vi kan identificere gerningsmand eller gerningsmænd, siger Per Windolf-Nielsen, der er leder af Københavns Politis Indbrudsgruppe, til TV 2.

Ekspert: Det er flasken, der gør den så dyr

Ifølge en vin- og spiritusekspert er det emballagen og ikke indholdet, der gør den stjålne vodkaflaske så dyr.

- Det er en flaske til russiske oligarker. 95 procent af al vodka er industrivodka, fordi lovgivningen kræver, at du destillerer vodka på en bestemt måde. Derfor kan vodkaen godt være af god kvalitet, men det er ikke ligesom med whisky. Det er selve udstyret - flasken - der gør den så dyr, siger Max Scott fra Juuls Vinhandel på Værnedamsvej i København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Forsea

Helsingør-færges trick med tobakskuponer var ulovligt

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere