Martin Henriksen blev vraget ved valget - nu har han fået en ny rolle

Martin Henriksen fortæller, at gruppen skal se på områder som familiepolitik, skolepolitik og udlændingepolitik.

Dansk Folkepartis resultat ved Folketingsvalget betød, at de måtte vinke farvel til 21 ud af 37 mandater.

Et af de mandater sad Martin Henriksen på, og dermed røg han ud af Folketinget efter mere end 14 år på Christiansborg, hvor han blandt andet har været værdi- og udlændingeordfører.

Men han siger ikke helt farvel til dansk politik og sit parti. Han har nemlig fået en ny rolle i Dansk Folkeparti, afslører en pressemeddelelse.

Skal ideudvikle på kerneområder

Martin Henriksens nye rolle bliver at stå i spidsen for en gruppe, der skal ideudvikle på Dansk Folkepartis kerneområder.

Gruppen kommer også til at bestå af partikollegaerne Morten Messerschmidt og Katrine Winkel Holm samt andre medarbejdere fra partiet.

- Formanden (Kristian Thulesen Dahl red.) spurgte mig, om jeg ville blive hængende lidt endnu og hjælpe med at skærpe partiets profil, og jeg holder meget af partiet, så det ville jeg selvfølgelig gerne, siger Martin Henriksen til TV 2.

Ulønnet medarbejder

Han understreger, at der ikke er tale om et decideret job, men at han bliver ulønnet medarbejder, og at han regner med, at han er færdig med arbejdet til september, hvor Dansk Folkeparti har gruppemøde.

Martin Henriksen fortæller, at gruppen skal se på områder som familiepolitik, skolepolitik og udlændingepolitik.

Den nye arbejdsgruppe er en direkte konsekvens af det skuffende valgresultat, siger han.

- Vi skal skærpe vores nationalkonservative profil, og så skal vi sørge for, at folk kan adskille vores politik på for eksempel udlændingeområdet, så de ikke tror, de får det samme ved at stemme på Socialdemokratiet. For det gør de ikke.

Ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer

Martin Henriksen er stadig uafklaret omkring, hvad hans næste job skal være.

- Jeg har faktisk ikke haft meget tid til at tænke på det endnu. Nu koncentrerer jeg mig om denne rolle den næste tid, og så skal jeg holde lidt ferie og have tid til at spille fodbold med min søn, siger han.

Han vil heller ikke be- eller afkræfte, om han stiller op igen næste gang, der er folketingsvalg i Danmark.

- Der er stadig politik i mig. Jeg tror på, at hvis det her land skal hænge sammen om 100 år, så er det Dansk Folkeparti, der skal gøre det. Men jeg er lige nu uafklaret om, hvad fremtiden bringer.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?