Magnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

Tirsdag skulle retssagen om et omtalt trafikdrab i København, hvor en vanvidsbilist dræbte en betjent i civil, have begyndt. Københavns Byret har udskudt retssagen.

Magnus Buhl Hansen var politiassistent i Københavns Politi. Han blev 35 år gammel.

Natten til 23. juli sidste år var han på arbejde og kørte i en civil bil over Langebro i København, da han omkring klokken 00.20 blev ramt af en modkørende Audi A6.

Ifølge anklageskriftet var den modkørende bilist en nu 27-årig mand, der kørte hensynsløst og uden at tage højde for, at vejbanen var våd, at det var mørkt og at hans udsyn hen over Langebro var begrænset af broens stigning.

Tirsdag skulle retssagen have været begyndt. Men Københavns Byret har netop besluttet at udskyde retssagen.

Den 27-årige, der er under anklage, er ifølge sin forsvarer Anders Schønnemann Olesen forhindret i at møde op i retten på grund af sygdom.

Han er i England, hvor han og hans familie har fået coronasymptomer.

Retsformanden har bedt om dokumentation for, at den tiltalte og hans familie er i England og har bestilt og fået foretaget coronatesten. Det skal ske senest fredag den 4. december.

Magnus Buhl Hansens mor planlagde ellers at være til stede i Københavns Byret tirsdag.

- Magnus skal være repræsenteret. Ham, der gjorde det, skal se, hvor meget han har ødelagt for mig, siger Britta Buhl til TV 2.

Vanvidskørsel på dagsordenen

I alt ramte den 27-årige tre biler med høj fart - de første to med mindst 108 og 116 kilometer i timen, inden han påkørte Magnus Buhl med mindst 117 kilometer i timen.

Den tilladte hastighed over broen er 50 kilometer i timen, og med en overskridelse på mere end 100 procent er der tale om det, politikerne definerer som vanvidskørsel.

En betegnelse, der dog ikke findes i hverken Færdselsloven eller Straffeloven, og derfor er den heller ikke nævnt i det anklageskrift, som vil blive læst op i Københavns Byret, når sagen kører.

Efter flere dødsulykker forårsaget af såkaldte vanvidsbilister, varsler politikerne dog længere straffe i de pågældende sager - noget, der glæder Britta Buhl.

- De her folk, der sætter sig ind i en bil og kører alt for hurtigt og flygter uden at hjælpe. Jeg synes, det er for lidt straf, de får for at køre så hensynsløst, siger hun.

Her ses billeder fra Langebro den 23. juli sidste år, da en 27-årg mand kørte vanvidskørsel over Langebro og dræbte en politibetjent.

Tiltalt for en lang række forhold

I alt er den 27-årige mand tiltalt for 18 forskellige trafikforseelser, uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt for at flygte fra gerningsstedet uden at hjælpe Magnus Buhl Hansen, der sad fastklemt og livløs i sin bil.

- Der er tale om gentagne overtrædelser af Færdselsloven på tidspunkter, der ligger både før og efter ulykken på Langebro, siger anklager Jelena Hansen, der fører sagen for Københavns Politi.

Overtrædelserne er forskellige og spænder fra at køre uden sikkerhedssele til spirituskørsel og særlig hensynsløs kørsel - men først og fremmest handler retssagen om trafikdrabet på Langebro.

- Det er en dybt alvorlig sag, hvor en familiefar er afgået ved døden, siger Jelena Hansen.

Den nu 27-årige blev anholdt og varetægtsfængslet dagen efter trafikdrabet - fire uger senere blev han løsladt, da retten ikke længere fandt, han kunne risikere at påvirke vidner i sagen.

Taget flere gange siden

Til retsmødet i august 2019 kom det frem, at den 27-årige ifølge sin egen forklaring ikke huskede noget fra ulykken.

Han var på vej mod et kasino på Amager, da han pludselig fik et blackout, lød hans forklaring.

Efter han blev løsladt, er den 27-årige flere gange noteret for yderligere færdselsovertrædelser.

Blandt andet blev han 17. oktober klokken 04.05 stoppet i det indre København med en promille, der 55 minutter senere blev målt til 1,19, ligesom han i tre tilfælde er målt til at køre væsentligt over det tilladte.

Hurtigst kørte han 23. oktober 2019, hvor han ifølge politiets målinger kørte med mindst 187 kilometer i timen over en strækning på mere end to kilometer på Helsingørmotorvejen ved Gentofte, hvor hastighedsgrænsen er 90 kilometer i timen.

- Han nægter sig skyldig i forhold til den rejste tiltale vedrørende ulykken på Langebro, siger Anders Schønnemann Olesen, der er forsvarsadvokat for den 27-årige.

- Nogle af de øvrige tiltalepunkter kan han godt erkende, mens han nægter andre.

Dræbt politimand
Foto: Politiforbundet

Dom om tre uger

Helt overordnet har den 27-årige erkendt, at det var ham, der sad i ulykkesbilen på Langebro, men da han ifølge sin egen forklaring har fået et blackout eller er besvimet, kan der ifølge forsvarsadvokaten hverken være tale om vanvidskørsel eller særlig hensynsløs kørsel, som han er tiltalt for.

- Vi glæder os til endelig at komme i gang med retssagen, det har også for min klient været en svær periode, siger Anders Schønnemann Olesen.

Københavns Byret har afsat fire dage til retssagen. Dommen forventes 21. december.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik