Mænd i pirat-taxa sigtet for at snyde og true sig til store beløb

Seks mænd sigtet for seks måneders røvertogt, hvor ofre blev truet til at udlevere hævekort og koder.

Den kriminelle palet har været omfattende at dømme efter den sigtelse, der mandag blev rejst mod seks mænd fra Aarhus-området. De seks mænd, der er i alderen 20 til 28 år, er sigtet for siden sommeren 2017 at have begået gentagne tilfælde af røveri, tyveri og databedrageri.

quote Det er langt fra første gang, politiet oplever, at kunder i pirattaxaer udsættes for forskellige forbrydelser.

Politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen, Københavns Politi

Gruppen fra Brabrand nær Aarhus blev mandag fremstillet ved et grundlovsforhør ved byretten i København efter Københavns Politi natten til fredag slog til efter længere tids efterforskning. Alle seks er blevet fængslet i 14 dage.

De seks mænd mistænkes for gennem mere end et halvt år at have stået bag en pirat-taxa-virksomhed, som var et dække over hård berigelseskriminalitet. 

Med en billig taxa som lokkemiddel har de forsøgt at hæve eller købe for store beløb på stjålne hævekort. Og det er lykkedes i flere tilfælde med femcifrede beløb på bundlinjen, lyder anklagen.

Lokkede og truede i udlejningsbil

Ifølge politiets efterforskning har gerningsmændene i mindst syv tilfælde slået til eller franarret ofre deres kreditkort, og samtidig truet eller lokket dem til at taste koder ind på et display i en pirat-taxa, der ifølge TV 2s oplysninger har været en udlejningsbil.

Selvom de seks anklagede alle er fra Aarhus-ormådet, har deres primære turnus været i København, ifølge sigtelsen. Og det var efter en række episoder på Nørrebro, at politiet slog til efter længere tids efterforskning, hvor man har eftersporet gruppen og dens bevægelsesmønster.

Ifølge TV 2s oplysninger havde de seks personer delt sig op i to biler, der hver især "fiskede" efter ofre i det københavnske natteliv. Med tilbud om billig hjemtransport i pirat-taxa lokkede man således passagerer ind i bilen for senere enten at lokke eller true sig til oplysninger om koder til hævekort. I fire tilfælde skete det under trussel med kniv. 

Ny kurs mod hovedstadsområdet

Natten til fredag klappede fælden dog, da Københavns Politi fik nys om, at de seks mænd havde sat kurs mod hovedstadsområdet. Ved anholdelsen midt om natten var endnu et offer blevet franarret sit hævekort, mens der i den anden bil sad en intetanende kunde, som stadig havde intakt kortbeholdning.

De anholdte blev fremstillet i Dommervagten fredag eftermiddag, hvor anholdelsen blev opretholdt i tre gange 24 timer. Der skete derfor ny fremstilling i grundlovsforhør mandag eftermiddag.

Københavns Politi advarer på det kraftigste enhver fra at benytte pirat-taxaer. Og man har også indledte et samarbejde med landets øvrigt politikredse, fordi der er indikationer af, at gerningsmændene har opereret i andre byer.

- Vi vil på det kraftigste fraråde enhver at benytte pirattaxaer. Det er langt fra første gang, politiet oplever, at kunder i pirattaxaer udsættes for forskellige forbrydelser. Derfor har denne slags pirattaxa-kørsel i høj grad Københavns Politis fokus, siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen.

Derudover tyder politiets efterforskning også på, at flere personer kan være blevet udsat for tyveri eller røveri af gruppen. Derfor opfordrer Københavns Politi andre forurettede i sagen om at henvende sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere