To mænd fængslet i hemmelighed efter likvidering på åben gade

Et halvt år efter drabet på en 39-årig mand i det indre København har politiet foretaget flere anholdelser.

To mænd på henholdsvis 24 og 28 år blev 18. november varetægtsfængslet for dobbeltlukkede døre i forbindelse med et drab i København.

Tirsdag 7. maj kom ofret - en 39-årig mand - gående direkte fra fødselsforberedelse sammen med sin højgravide kæreste, da han blev likvideret på åben gade.

Gerningsmanden, der var maskeret, sprang ud af en langtsomtkørende bil og løb ind foran parret, hvorefter han rettede en pistol mod manden og skød ham flere gange på klos hold.

Under stor hemmelighed slog Københavns Politi mandag 17. november til i en koordineret aktion rettet mod en række personer med tilknytning til det organiserede kriminelle miljø i København.

Efter flere anholdelser og beslaglæggelser på en række adresser i hovedstaden, blev to mænd på varetægtsfængslet.

Hemmelig efterforskning

De dobbeltlukkede døre betyder, at politiet ikke ønsker at oplyse, hvad de varetægtsfængslede mænd er sigtet for, ligesom det ikke fremgår, hvordan de forholder sig til de konkrete anklager.

Ifølge TV 2s oplysninger var politiets aktion rettet mod mindst én adresse, der forbindes med den nu forbudte bandegruppering Loyal To Familia, LTF, ligesom en af de anholdte har kendte relationer til gruppen.

Heller ikke denne relation ønsker politiet at kommentere.

Efter likvideringen stak de formodede gerningsmænd af i en stjålet sort Audi A4, der kørte gennem det indre København med op imod 100 kilometer i timen, inden den senere blev fundet udbrændt i Sengeløse vest for København.

En mand blev set løbe fra bilen, men på trods af en massiv politiindsats på stedet lykkedes det ikke i den forbindelse at foretage nogle anholdelser.

Vidne med barnevogn helt tæt på

Efter drabet fortalte flere vidner til TV 2, at tililende personer havde forsøgt at standse den 39-årige mands blødninger, men at det ikke havde været muligt at redde ham.

Blandt vidnerne, der afgav forklaring til politiet, var en kvinde, der kom gående med sin barnevogn på samme fortov som skudofferet. Hun havde netop passeret parret og var måske nået to meter væk, da manden blev skudt bag hende.

Kridtstreger på vej og fortorv viste efterfølgende, at der var affyret mindst syv-otte skud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere