To mænd anholdt for tyveri af håndsprit på Herlev Hospital

Mændene er sigtet i en sag om tyveri af håndsprit fra Herlev Hospital.

Indgangen til Herlev hospital er mandag blevet bemandet med vagter for at undgå tyveri af håndsprit og andre nødvendige produkter til bekæmpelse af coronavirus, mandag den 16. marts 2020 Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

To unge mænd på 17 og 18 år er blevet anholdt af Københavns Vestegns Politi for tyveri af håndsprit fra Herlev Hospital - et tyveri af håndsprit, der skete dagen inden et andet og mere omtalt af slagsen.

Den ene blev anholdt i morges og den anden meldte sig selv senere på formiddagen.

De to er sigtet for at have stjålet cirka 13 beholdere med håndsprit på Herlev Hospital torsdag eftermiddag den 12. marts.

Læs også Nyeste corona-tal: To døde med coronavirus det seneste døgn

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Jeg er tilfreds med, at vi nu har fat i de to mistænkte. Det er blandt andet lykkedes på grund af gode vidner og årvågne borgere, siger politikommissær Andreas Mollerup, som tilføjer, at politiet ser meget alvorligt på tyverier af vigtige redskaber i kampen mod coronavirus.

Til TV 2 Lorry fortæller politikommissæren, at de to personer formentlig har stjålet håndspritten fra toiletter og andre steder på hospitalet, der er let tilgængelige for udefrakommende personer.

Andreas Mollerup roser de ansatte på hospitaler, der var vakse til at få underrettet politiet og hjalp med at identificere de formodede gerningsmænd.

- Når vi står i en så ekstraordinær situation som den, vi nu står i, hvor de er så hårdt brug for vores sundhedsvæsen, så tager vi de her sager meget seriøst og gør en stor dyd ud af at opklare dem, siger han til TV 2 Lorry.

Har ikke relation til omtalt sag om maskerede mænd

Episoden, for hvilken de to unge mænd er sigtet, har ingen sammenhæng med den episode fredag nat på Herlev Hospital, der tidligere blev udlagt som "en voldsom hændelse", hvor der også blev stjålet håndsprit.

Her blev det i første omgang meddelt, at maskerede personer skulle have løbet ind på hospitalet og have stjålet håndsprit, hvilken de så skulle være stukket af med i en bil.

Men efter politiet gik ind i efterforskningen og undersøgte, hvad der i realiteten var sket, kunne man konkludere, at tingene var forløbet anerledes.

Læs også Politi afkræfter voldsom hændelse fra Herlev Hospital

Det skriver Københavns Vestegns Politi på deres hjemmeside.

- Vi har de seneste dage undersøgt denne sag meget nøje og været i tæt dialog med direktionen på Herlev Hospital. På baggrund af vores efterforskning, herunder gennemgang af video, kan vi nu fastslå, at hændelsen ikke er sket, som den har været beskrevet i pressen, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Alligevel har flere hospitaler, herunder Herlev Hospital, valgt at indsætte vagtværn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik