Lørdag kan blive årets hidtil varmeste dag - temperaturen kan nå 16 grader

Især den østlige del af Danmark får varmen at mærke.

Fredag nåede temperaturen op på 15,3 grader i København, og lørdag er der stor sandsynlighed for at temperaturen når op på 16 grader - eller endda en smule over.

Lun luft strømmer op over Danmark fra vest og sydvest, og med hjælp fra den effektfulde marts-sol vil temperaturen hastigt stige i løbet af formiddagstimerne.

Ud på formiddagen vil temperaturen passere ti grader flere steder, og midt på eftermiddagen vil termometrene rundt omkring i landet kunne vise mellem 10 og 15 graders varme.

Lokalt op til 16 grader

I Nordsjælland og Københavnsområdet kan temperaturen endda nå 16 graders varme eller en smule over. Det skyldes placeringen i den østlige del af de forskellige landsdele.

 
 
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Når vinden blæser fra vest, bliver luften nemlig varmet op, når den bevæger sig henover den solopvarmede landjord. Jo længere den bevæger sig henover den, jo mere stiger temperaturen, og derfor vil den være steget mest, når den når frem til den østlige del af landsdelene.

Kan blive årets hidtil varmeste dag

Skulle temperaturen, som nogle prognoser antyder, nå op på 16 grader, så vil lørdag blive den varmeste dag, der hidtil er målt i 2019.

Årets varmeste dag indtil videre havde vi 26. februar, hvor forårsvarmen kulminerede med 15,8 grader i Tirstrup på Djursland, hvilket var en tangering af den officielle varmerekord for februar.

I februar 1959 blev der målt en temperatur på 15,9 graders varme.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Sne Kirke Værløse

Se kortet over sneen i Danmark - så dyb er sneen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere